Рецепти с ананас
Сочният и сладък ананас е подходящ както за сладки, така и за солени ястия. Ние ви предлагаме по малко и от двете.
Тост с шунка, сирене и ананас
Необходими продукти:
– 2 филии хляб за тостер
– 2 филийки швейцарско сирене (за тост)
– 2 филийки тънко нарязана шунка
– 2 кръгчета ананас
– 2 листа пресен босилек
– 1 с.л. масло
Начин на приготвяне:
1. Върху една филийка хляб подредете 1 резен сирене, шунката, ананаса, босилека, второто парче сирене и покрийте с другата филийка.
2. Загрейте тиган на средна температура и разтопете маслото. Сложете сандвича, покрийте и гответе докато стане златист. Обърнете и допържете под капак, докато се разтопи сиренето.
Оризови спагети с пиле и ананас
Необходими продукти:
– 170 гр зелен фасул, разрязан на две по дължина (около 2 чаши)
– 1 червена чушка, нарязана на ивички
– 230 гр оризови спагети (нудли)
– 450 гр обезкостени пилешки гърди
– 2 ч.ч. ананас, нарязан на малки кубчета
– ½ ч.ч. прясно изцеден лимонов сок
– ¼ ч.ч. соев сос
– 1 с.л. захар
– сол и пипер на вкус
– ¼ ч.ч. прясна мента, накълцана
– ½ ч.ч. фъстъци, нарязани
Начин на приготвяне:
1. В голям съд с вряла вода сложете фасула и гответе до полу-готовност, да остане леко хрупкав. Добавете чушката и разбъркайте. С решетъчна лъжица прехвърлете зеленчуците в купа. Изсипете спагетите във водата и ги пригответе по указанията на опаковката (обикновено около 4-6 минути). Изцедете и измийте леко със студена вода.
2. Междувременно, в подходящ тиган на средна температура загрейте 1 ч.ч. подсолена вода. Добавете пилешките гърди, покрийте и гответе 5 минути. Изключете котлона и оставете пилето да се доготви още около 10 минути. Когато поизстине, го накъсайте на парчета с помощта на вилица.
3. В голяма купа смесете лимоновия сок, соевия сос и захарта. В съд смесете зеленчуците, спагетите, пилето, ананаса, ментата и ¼ от фъстъците. Подправете със сол и пипер на вкус. Полейте с дресинга и сервирайте веднага, поръсено с останалите фъстъци.
Сладоледени близалки с ананас
Необходими продукти:
– 3 ч.ч. ананас, нарязан на кубчета или 400 гр ананас от консерва, изцеден от сока
– 1/3 ч.ч. мляко
– ¼ ч.ч. захар
Нужни са ви също формички и клечки за сладолед.
Начин на приготвяне:
1. В кухненски робот сложете ананаса, млякото и захарта и разбийте, като оставите малко по-големи парченца.
2. Изсипете половината смес в купа, а останалата доразбийте много добре. Смесете отново двете части.
3. Разпределете сместа във формичките, сложете клечките и приберете във фризера за няколко часа.
Ако нямате подходящи форми, може да замразите сладоледа в купата и да сервирате в купички.
4,434 преглеждания