Renora: козметика извън клишето

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

renora1
Кожата съставлява 20% от теглото на цялото ни тяло. Ето защо грижата за нея е от изключителна важност. Красотата на кожата ни е посланието за здраве, което отправяме към света. Кожата на всеки човек има характерни особености, които определят към коя от основните типове принадлежи – чувствителна, суха, мазна, комбинирана или нормална.

Сигурни ли сте, че получавате правилната информация за козметиката, която използвате?

Този репортаж е за Вас, ако искате да се докоснете до козметиката извън клишето.

Срещаме Ви с Таня Димчева, изпълнителен директор на Renora Cosmetics.

П7: Какво представлява Renora?

RENORA е първата по рода си козметика у нас, която предоставя изключителнaта възможност всеки да създаде продукт само и единствено за себе си! Това е козметика от ново поколение, която отговаря на индивидуалните нужди и е в състояние да реши специфичните проблеми на конкретния клиент.

Т.Д.: Renora cosmetics създава поръчкова козметика. В национален и дори в световен мащаб ние сме една от малкото фирми, които предлагат нещо подобно. Това не е просто продукт, който създаваме по поръчка на клиента, това на практика е услуга, която му предоставя възможността да разбере точно какво се случва с кожата, от какво има нужда, така че да получи най-доброто, според типа кожа и необходимата грижа за нея.

П7: Как се роди идеята за създаването на индивидуална козметика?

Т.Д.: Идеята е плод на личния ми опит. Имах много чувствителна, хиперактивна и проблемна кожа, което ме подтикна да търся варианти за нея.

След много търсене и консултации със специалисти, стигнах до вариант да използвам услугите на частна лаборатория, където ми изработиха индивидуален крем само с три съставки, изцяло натурални. Резултатите показаха, че кремът е много добър за кожата ми.

Преди появата на кожните ми проблеми се стараех да използвам качествена козметика, предимно с натурални съставки, но поръчковият крем даваше завидно добри резултати. Продължих да си поръчвам персоналната изработка.  Един ден ми хрумна, че моите проблеми са проблеми и на много други хора. Дадох си сметка, че вероятно те също като мен, непрекъснато търсят идеалния за тяхната кожа крем, а резултатът не идва.

Това беше вдъхновяващият момент. Всеки заслужава да получи качествен и полезен продукт, който да отговори на индивидуалните му нужди.

Дори не съм си представяла колко дълъг и сложен е процесът,  да се развие този бранд за индивидулна козметика. Едва прохождаме на пазара. Обратната връзка от страна на наши клиенти до момента ни дава основание да вярваме, че продуктите ни ще бъдат високо оценени.

П7: Какви предимства има индивидуалната козметика?

На първо място индивидуалната козметика е съвсем пресен продукт.

Renora се създава на момента, в съответствие с поръчката, заявена от конкретния клиент. Съставките са натурални, изключение правят антиейдж съставките. Нашите кремове не са продукти, залежаващи с месеци по рафтовете на козметичните магазини и аптечните мрежи с прекалено дълги срокове на годност.

Срокът на годност е една година.

Резултатите от индивидуалната козметика настъпват много по-бързо за кожата, отколкото резултатите от масовата козметика.
Предимството на Renora е свързано с това, че за разлика от всяка друга козметика, която се предлага като готови формули, налични в търговската мрежа, нашите кремове се изготвят според типа кожа на клиента.

Не е нужно клиентът да се напасва според това, което може да открие на пазара, защото при нас кремът се напасва според типа кожа на клиента.

Нашата услуга е идентична с услугата, която може да предложи един моделиер. Всяка дреха, всеки чифт обувки, изработени по поръчка, са уникални  и прилягат идеално на този, за който са изработени.

С индивидуалните кремове е същото.

 

П7: Чисто технологично как се случват нещата?

Процесът е доста сложен и трудоемък.

Стартира с усилия от страна на клиента, свързани с това правилно да опише своята кожа, чрез формата в нашата платформа чрез диагностик. Изработили сме платформата, така че да може да даде задълбочена картина на състоянието на кожата на всеки клиент. Стъпките са свързани с информация за пол, възраст, тип кожа. Проблеми на кожата като пигментни петна, акне, чувствителност, алергии и редица други въпроси определящи състоянието на кожата Ви. Процесът продължава в лабораторията, тъй като не е достатъчно да получим формата за поръчка, за да изработим продукта. Стартираме провеждането на редица физико-химични и микробиологични тестове, през които крема преминава, за да можем да гарантираме качеството на крайния продукт.

Съставките са строго индивидуални, те зависят изцяло от нуждите на кожата. Разбира се, най-добрите съставки са натурални. При нас качеството на екстракта от алое вера, например, е несравнимо, както и тези от мащерка, чаено дърво. Растенията, които виреят по нашата географска ширина, са подходящи за повечето ни клиенти и ние горещо ги препоръчваме както за мазна, така и за суха, дехидратирана кожа, а също и за застаряваща кожа. Спокойно може да се каже, че тези екстракти вършат чудеса!

renora2

П7: Какво е най-важното в козметиката? Каква трябва да бъде тя?

Козметиката за млада кожа трябва да има хидратиращо и анти-септично действие, защото младата кожа има нужда да е добре почистена, добре хидратирана и да бъдат подсилени съпротивителните й сили срещу замърсяванията в околната среда. Кремовете, които приготвяме за млада кожа, са с изцяло натурални продукти, защото тя не се нуждае от регенериращи вещества.

Антиейдж продуктите трябва да са доста по-силни от продуктите за млада и свежа кожа. При този тип козметика вече говорим за зряла кожа, която навлиза във фазата на повяхването, затова и препаратите за нея трябва да се борят с остаряването й, със загубата на блясък, с бръчки и т.н. Затова е необходимо да се включат и съставки, извън списъка на чисто натуралните. Но трябва да подчертая, че основата, върху която създаваме тези продукти е натурална. Например, използваме стволови клетки от арган, които са извлечени от арганово масло, а процесът, през който са минали е много сложен и дълъг, за да може да се получи максимален антиейдж ефект. Затова е редно да се каже, че антиейдж продуктите не са изцяло натурални, няма как да бъдат, ако искаме да има ефект от тях и те да работят.

Важно е да отбележим, че Renora не е сертифицирана като биокозметика, тъй като срокът на годност на нашите продукти е една година.

Повдигам един много коментиран въпрос за био тенденцията през последните години. Срокът на био продуктите е много по-кратък, например до седмица при строго съхранение на определена температура. Замислете се какво купувате!

П7: Суетата е присъща на жените, но не е чужда и на мъжете. Какво имате за тях?

Персонален крем може да се изготви и за мъже. Мъжката кожа не се различава от тази на жените. И въпреки, че вниманието е фокусирано преди всичко върху жените, сме помислили и за услуга, насочена към мъжете. Разделението мъже/жени е теоретично. На практика разделянето е спрямо типа кожа.

renora3

П7: Какво трябва да знаем за козметиката през различните сезони?

Т.Д.: През лятото е по-подходящо да се използват кремове, чиято консистенция е по-близка до тази на серум, а през зимата е добре кремът да е по-плътен, за да предпазва кожата от студа.

Това е друго голямо предимство на Renora. Ако ние вече сме създали персонален крем за наш клиент и той се чувства добре с него и кожата реагира положително, ние можем да променяме неговата консистенция, така че по състав той да е еднакъв и лятото, и зимата. Независимо от сезона обаче, най-важно е кремът да си върши работата адекватно.

П7: Дневен, нощен или комбиниран крем да използваме?

Т.Д.: Отново този избор се прави според типа кожа. Моят личен опит предполага нощен крем, защото моята кожа, както на повечето жени е комбинирана, а тя в определен момент, дори в рамките на един месец е една, а в друг – друга. Тези разлики не са единствено сезонно изразени. Когато използваме нощен крем, всичките му съставки през нощта са работили, така че на сутринта кожата е заредена с енергия.

Много е важно да наблюдаваме как реагира кожата ни и да следим за постигането на търсения резултат. Неслучайно Renora има секция за чувствителна кожа. Много често клиентите с мазна кожа я третират с агресивни препарати, които я правят още по-чувствителна. Сухата и чувствителна кожа е доста по-лесно да бъде обгрижена, при нея основна е хидратацията, и се налага да бъде третирана и на дневно ниво.

П7: Как ще довършите изречението: Кожата е …

Т.Д.: Най-големият орган в човешкото тяло и основен фактор за добро самочувствие както на жените, така и на мъжете. Грижата за нея е жизненоважна.

Интервю:
Диана Стойчева, Нели Терзиева

renora4

 

RENORA със специално предложение: Спечелете ваучер за уникален крем, който е изцяло съобразен с нуждите на вашата кожа!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

5,730 преглеждания

Comments are closed.