Разходката на бебето

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

mother-baby

Всяко бебе се нуждае от разходка, както и всеки човек се нуждае от движение и свеж въздух. Не е добра идеята да се затваряте вкъщи от притеснение, че бебето може да настине например. В зависимост от сезона, в който се е родило вашето бебе, както и предвид вашето време и разположение, може да прибегнете до два основни вида разходки – разходки навън и „разходки” вкъщи.

„Разходки” вкъщи може би ви звучи странно и нямаме предвид да разхождате бебето от една стая в друга. По-скоро става дума за престой на терасата, където бебето да поседи на открито и да подиша свеж въздух. Това веднага предполага обаче, че терасата ви не трябва да гледа към улица с натоварено движение, към някой строеж или изобщо към шумно и мръсно място. Не е удачно да прилагате този тип разходка, ако е ветровито или ако наоколо кръжат досадни птици и/или насекоми. Това може да е вариант за дните, в които се чувствате много изморени и  предпочитате да подремнете, докато бебето спи или ако не се чувствате в кондиция след раждането например. Ако изберете този вариант за разходка през лятото, сложете предпазна мрежа, за да защитите бебето, но ако терасата ви е остъклена, няма от какво да се притеснявате.

Възможно е след раждането да изпитвате натрапчива болка в областта на правото черво и да ви е трудно да вървите или да седите права. Разходките ще ви помогнат да се подобрите по-бързо и е добре, ако успявате да им отделяте поне по 30 минути. Важно е обаче да не се пренатоварвате и да има кой да ви помага с вдигането на количката, ако се налага.

За разходките има значение и сезона, в който се е родило детето. Ако родите през лятото, може да започнете с разходките още първите дни след изписването.  Важно е да започнете с по-кратки разходки – около 30-40 минути и постепенно да увеличавате времето до 1 час и 30 минути – 2 часа.

През зимата разходките продължават да са все така важни, но трябва да вземем предвид климатичните условия. Ако температурата е не по-ниска от -5С и ако няма вятър, тогава не е проблем да се поразходите. Можете да започнете, когато бебето стане на 12-15 дни, като отново стартирате с по-кратки разходки от около 30-40 минути. Не забравяйте да вземете топло одеало или чувалче, с което да покриете бебето. То трябва да е със шапка, а количката задължително трябва да е покрита.

Пожелаваме ви приятни часове на свеж въздух с вашето сладко съкровище!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Полезно

13,008 преглеждания

Comments are closed.