• No categories

Разхладителна бадемова супа

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

Разхладителна бадемова супа

Супата от бадеми е като никоя друга. Отдалеч напомня за свежестта на таратора, но като я вкусите, е като солен марципан. Има текстура на оригиналната чеснова супа с хляб, но вашите гости ще се чудят до последно, освен ако не им разкриете голямата тайна: супата е от сурови ядки.
В комбинацията със смокини, пресни или 
изсушени, купичка супа може да е лек
и приятен обяд.

 
Необходими продукти за 2 порции:
100 г обелени бадеми
15 с. л. зехтин
¼  чаша сварена киноа
1. чаша студена вода
бадемово масло
½  скилидка чесън
1 ч. л. хималайска сол
 
Смелете 100 г белени бадеми, докато се раздробят ситно, като трохички. В голям пасатор смесете бадемовото брашно, зехтина, киноата, водата, скилидката чесън и хималайската сол. Пасирайте, докато получите хомогенна бяла супа. Сервирайте, като посипете капчици бадемово масло и декорирайте с пресен магданоз или половин смокиня.
 
Хранителна стойност:
за 1 порция
КАЛОРИИ 367
МАЗНИНИ 32 г (75%)
БЕЛТЪЧИНИ 11 г (10%)
ВЪГЛЕХИДРАТИ 13 г(15%)
ФИБРИ 6 г

Как да добавим още калории?
Добавете  ½ чаша сварена киноа вместо ¼  към първоначалната рецепта и декорирайте
с повече 
бадемово масло.

Обратно към седемте рецепти 

http://artofrealfood.com/

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

2,269 преглеждания

Comments are closed.