Прочут рисуван котарак учи децата да обичат четенето

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

С издаването на детската книжка „Котарак шапкарак“ в България, героят на Доктор Сюс идва не само в домовете на българските малчугани, но и на специалното детско четене с игри във VIVACOM Art Hall на 5 декември от 10:30 ч.

DrS

Сто години след рождението на Доктор Сюс издателство „Сиела” прави подарък на българските деца с издаването на четири книжки от обичания автор. В България името на Сюс е малко познато, за разлика от САЩ където авторът е синоним на любов към книгата за цялата нация. Той е официален символ на фондация Read Across America (Цяла Америка чете), която е част от националната асоциация целяща да повиши грамотността и да създаде нация от четящи, любознателни хора. Издателството и VIVACOM са си поставили приятната задача да продължат амбициозното дело на американските си колеги на българска земя като превърнат грамотността на децата в основен техен приоритет. Тук се намесва любезният герой Котарак шапкарак, последван от още 3 култови книжки: „Зелени яйца и колбас”, „Лоракс” и „Честит рожден ден”.

В първата книжка от поредицата  Дик и Сали са сами вкъщи, вън вали, а те скучаят, докато някой не почуква на вратата – Котарак шапкарак! Той прави къщата на пух и прах, но дали ще успее да прибере всичко преди мама да се е прибрала? Котаракът вече е на повече от половин век, но благодарение на веселите си рими и простички думи е научил милиони деца да четат, при това докато забърква хаос, достоен за всеки уважаващ себе си литературен пакостник.

Превърнал се в класика за подрастващи по цял свят, героят на Доктор Сюс е част от инициативата на издателството, която цели ограмотяването в ранна детска възраст да стане национална кауза. Надграждайки идеята, издателите и телекомуникационната компания организират специално детско четене на книгата „Котарак шапкарак” с много игри и забавления на 5 декември (събота) от 10:30 ч. във VIVACOM Art Hall. Събитието ще запознае децата с любопитните приключения на характерния герой, които са поместени в първата книжка, като същевременно ги накара да заобичат сричките и куплетите чрез четене и участие в игрите, подготвени от котарака. А за да бъде четенето още по-забавно, „Котарак шапкарак” върви в комплект с книжка за оцветяване, пълна с разнообразни игри и задачи.

Шапки долу за котарака с шапката!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,516 преглеждания

Comments are closed.