Предястие от гъби под запечено яйце
Продукти (за 2 порции):
200 грама кралска печурка
1 супена лъжица готварска сметана
1 чаена лъжица нишесте
2 яйца
Зехтин
Черен пипер
Чубрица
Червен пипер
Сол
Нарязваме на тънки филийки 200 грама гъби. Запържваме ги до златисто в малко зехтин. След като станат готови, към тях прибавяме 1 чаена лъжица нишесте, предварително разтворена в 100 мл. вода. Добавяме подправки на вкус и 1 лъжица готварска или заквасена сметана, за да стане сосът плътен.
Така получените гъби разпределяме в огнеупорни купички. Върху всяка купичка чукваме по едно яйце. Слагаме да се пекат в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за 10-15 минути. Времето за печене може да варира в зависимост от това колко рохко искате да е яйцето отгоре.
Сервираме предястието с пръчици препечен хляб.
2,676 преглеждания