В Бангладеш за един следобед – опитайте, чуйте и вижте!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
MultiCulti

Заповядайте на новото издание на неформалната инициатива „Мулти култи китчън” с фокус кухнята и културата на Бангладеш и намерете нови приятели. В София има голяма бенгалска общност, която ще се радва да ви представи своята екзотична родина, нейната история, природа, население, бит, култура, музика и кухня. Очаквайте лични истории от една от най-гъсто населените страни в света, представяне на народни носии, изпълнение на автентични песни Bangla Geet от г-н Джавед, а професионалният готвач г-н Шахаджахан, който живее в България вече 15 г., ще ви даде възможност да опитате някои от най-популярните автентични ястия и десерти като къри с риба и синапени семена Maachher Jhol, сочно пиле с картофи Murgir Jhol, ориз басмати Bhat, яйчено къри Dimer Dalna, ароматен микс зеленчуци Sobji, кокосово ладу Narkel Naru.

Кога?

– 19 юни 2016 г., 16:00 ч.


Къде?

– Индийски ресторант Swaagat (София, ул. „Христо Белчев” 6)


Местата са ограничени. Осигурете си едно срещу предварително дарение от 20 лв. по банков път, PayPal или ePay – http://multikulti.bg/bg/portfolio/mkk-bg-bangladesh
Събитието се организира от Сдружение „Мулти култи колектив” и Индийски ресторант Swaagat.
„Мулти култи китчън” е модел на културно-кулинарни събития с домакини от различни държави на Сдружение „Мулти култи колектив”, който стартира в София през 2011 г. и вече се провежда в 7 български града, за да подпомага интеграцията на мигрантите и бежанците.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,947 преглеждания

Comments are closed.