Подводни бебета

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Тези очарователни снимки са доказателство, че водата не е опасна за бебетата. Колкото по-малки са те, толкова по-естествено я приемат и се научават да плуват безпрепятствено и без страх.

Сет Кейстил е професионален фотограф , специалист в подводното снимане на кучета и техните малки, а вече и напълно запленен от идеята да снима и малките бебета докато са във водата. Досега той е направил близо  10 000 снимки на повече от 750 бебета за своя проект „Подводни бебета“.  Фото албумът му може да се намери в Amazon.

Вероятно мнозина ще упрекнат Сет Кейстил, че неговият експеримент поставя бебетата в рискована ситуация, но неговата основна цел, е да повиши информираността на повечето хора относно една от водещите причини за смърт сред децата между 1 и 4 години. Този проект е с цел да се обърне внимание на родителите да развиват инстинктите за самосъхранение у  бебетата от най-ранна възраст, което би им помогнало в случай на внезапни инциденти, при които има реална опасност от удавяне. Малките бебета много лесно се адаптират към водата, инстинктивно задържат дъха си, движат по правилен начин крачетата си и при нужда инстинктивно се обръщат по гръб, след като са попаднали във водата, което им  предоставя свободен достъп до въздух.  

Плуването е спорт, които развива хармонично цялото тяло, калява детския организъм и изгражда и дисциплинира личността на подрастващите, затова е от съществено значение децата да се научат да плуват от най-ранна детска възраст, когато все още страхът от водата не е развит.

Източник: www.boredpanda.com

 

cute-underwater-babies-photography-seth-casteel-2

cute-underwater-babies-photography-seth-casteel-3

cute-underwater-babies-photography-seth-casteel-4

cute-underwater-babies-photography-seth-casteel-5

cute-underwater-babies-photography-seth-casteel-6

cute-underwater-babies-photography-seth-casteel-7

cute-underwater-babies-photography-seth-casteel-10

cute-underwater-babies-photography-seth-casteel-11

cute-underwater-babies-photography-seth-casteel-13

cute-underwater-babies-photography-seth-casteel-14

cute-underwater-babies-photography-seth-casteel-17

cute-underwater-babies-photography-seth-casteel-coverimage

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,381 преглеждания

Comments are closed.