Подарък за мама

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

подарък за мама, мама, подарък, бременност, бебе, семейство, дете, любов

Мъжете, които си мислят, че търсенето на подаръци е приключило с намирането на годежен пръстен, могат да изпаднат в неловка ситуация, когато бебето им се роди. Това е времето, когато трябва да потърсят „подарък за мама”.

Подаръкът за мама е подарък, който татко подарява на мама, когато тя роди. В действителност, подаръкът може да се даде преди или след раждането или пък още в родилния дом.

Той се подарява в знак на благодарност към майката за това, че се е справила с бременността и е преминала успешно тези, не толкова леки, девет месеца.

Традицията да се подаряват подаръци за отпразнуване на раждането, има отдавнашни корени. В Англия, от мъжа се очаква да купи елегантен пръстен. В Индия мъжът дарява златни бижута на жена си. Някои от тези обичаи са достигнали и до нас.

Тези подаръци, които обикновено са бижута, но не е задължително да са това, нашумяха от преди няколко години. Реално, не всички мъже са много наясно с концепцията и затова не купуват и подарък.  

Има и майки, които са твърдо убедени, че най-големият подарък, е бебето и не искат нищо друго. Всички знаем, че няма нищо по-хубаво от благословията на едно красиво, здраво бебенце, но все пак не искаме ли да получим и нещо от таткото, като знак на благодарност към нас самите.

Освен с любовта и загрижеността, татковците могат да подарят на мама нещо, което знаят, че ще я зарадва – не е казано да е бижу, в случая, важен е жестът. Мама ще осъзнае, че вие я подкрепяте, че я цените и сте й благодарен за тези 9 месеца.

Ето и няколко полезни съвета към татковците:

Мъжете винаги разсъждават, че перфектният подарък е нещо, на което и те ще се зарадват. Забраняваме ви да ви минават през главата подаръци като – билети за някое спорно събитие, кутия за инструменти, въдица, компютър или други подобни. Ако вземете на жена си нещо от тези неща, считайте, че поне няколко седмици положението вкъщи няма да бъда розово. Запомнете, че жена ви ще ви прости, но никога няма да забрави. Не искате цял живот да получавате стереотипни „женски” подаръци, в знак на нейното отмъщение. Не можете много неща да направите с един парцал, нали?

Като цяло, можете да й вземете всичко, което прецените за добре. Но избягвайте да й взимате дрехи или пръстен например, тъй като мама ще е доста подпухнала и това само ще я накара да се почувства зле. 

Недейте да подарявате подаръка, докато бебето плаче или е разстроено, тъй като мама няма да му обърне внимание и просто ще го хвърли в стаята. А вие не искате това да става, нали? Ако пък чакате прекалено дълго да й дадете подаръка, това ще означава, че не сте помислили навреме и значението му ще избледнее. Трябва да изберете най-подходящия момент – когато бебето спи и мама е спокойна.

Е, вече трябва да знаете какво да подарите на жена си за първото ви дете. Остава само да се молите да не е бременна с близнаци. 😉

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Питай баща си! Раждане

20 110 преглеждания

Comments are closed.