По-щастливи ли са бащите от майките и защо?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

rp_father-and-child.jpg

Майките не са толкова щастливи, колкото бащите, тъй като им се налага да изпълняват повече родителски задачи

Родителството е съдържателно и пълноценно преживяване, но често е стресово и изморително, особено за жените.

От университета в Минесота са анализирали данни за над 12 000 родители и са установили, че майките не са толкова щастливи, колкото бащите, тъй като им се налага да изпълняват повече родителски задачи, пише БТА.

Жените по-често съобщават за стрес и умора, защото обикновено са сами, когато се занимават с децата си, докато мъжете в повечето случаи разчитат на подкрепата на майката.

От друга страна бащите се радват на по-щастливо родителство, тъй като на плещите им не тежи сериозното натоварване на всекидневните родителски задачи и за тях остава повече време за забавления с децата.

Сънят също влияе върху различните нива на щастие, което изпитват майките и бащите. Проучването потвърждава всеизвестния факт, че децата по-често будят майките си “час по час”, докато бащите обикновено се радват на спокоен сън.

“Добрата новина от нашето изследване е, че като цяло родителите се наслаждават на времето, прекарано с децата. Лошата новина обаче е, че майките не са толкова щастливи, колкото бащите, тъй като извършват повече “трудови” и по-малко “забавни” родителски дейности”, казва Ан Мейър от изследователския екип.

източник: life.dir.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,528 преглеждания

Comments are closed.