Пълнени яйца „Мухоморка“ от Русия
Наталия Хитрина от Русия е страхотен кулинар. Идва в България през 1992 г. и оттогава приятелите й все се шегуват, че трябва да отвори ресторант. Успява да го направи преди 5 г. – ресторантът се казва Арбат и предлага страхотно разнообразие на автентични руски ястия и напитки. Наталия обича децата и много се тревожи, че все повече майки приготвят вкъщи само лесни и нездравословни неща като пици, спагети и пържени картофки. Тя винаги се опитва да насърчава майките да бъдат креативни и да се грижат за богата и здравословна трапеза вкъщи.
За нас Наталия предлага едно типично за Русия ястие, много подходящо за злояди деца
Пълнени яйца „Мухоморка“ от Русия
6 твърдо сварени яйца
3 малки домата
6 с.л. пълнеж по избор за яйцата – може да бъде месо, руска салата, накълцана сельодка, черен пипер, лук шалот
1 с.л. заквасена сметана
Маруля и други зеленчуци за украса
Яйцата се сваряват до твърдост и след това се разрязват на две по височина. Дъното леко се срязва, за да могат яйцата да стоят „прави”. Жълтъктът се изважда и намачква. Добавя се към пълнежа по избор и яйцата се пълнят отвътре. От доматите се изрязват шапките на „мухоморките“. С помощта на клечка за зъби и сметана се правят бели точици на шапките, за да приличат на гъбки. Сервират е в „поляна” от маруля и други зеленчуци.
Рецептата е част от кампанията „Многообразието е вкусно” на Мулти култи колектив. Сгответе нея или която и да е друга чуждестранна рецепта, изпратете снимка на ястието до 31 август на info@multikulti.bg и спечелете страхотни кулинарни награди. Ако снимката ви е хубава, можете да участвате във фотоизложба на чуждестранни ястия в София през есента. Да ви е сладко!
2,426 преглеждания