Пълнен шаран върху кисело зеле
Обикновено хората харесват или само морска, или само сладководна риба. Тази рецепта пък обединява и двата вкуса и това без съмнение е за добро.
Необходими продукти за 4 порции:
– 1 шаран, около 1 кг
– 300 г филе от треска или тилапия
– 1 белтък
– 200 г заквасена сметана
– 100 г сварени скариди, по желание
– 500 г обелени картофи, едро нарязани
– 50 г масло
– 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
– сол и пипер на вкус
– 500 г кисело зеле, ситно нарязано
– 200 мл бяло вино
Начин на приготвяне:
1. Филето от треска се сварява на пара и се пресова с вилица. Когато изстине, се пасира с белтъка и се прибавя малко по малко сметаната. Подправя се със сол и пипер на вкус, разбърква се със скаридите и се слага в хладилник за 30 мин.
2. Картофите се слагат в подсолена вряща вода за 10 мин. и се отцеждат. Още горещи се объркват с лъжица масло и магданоза.
3. Почистената риба се подсушава и се поръсва със сол и пипер. Напълва се рибният пастет. В продълговата тавичка се разпределя зелето, върху него – рибата. Шаранът се намазва с масло. Около него се слагат картофите. Рибата се залива с виното и всичко се слага да се пече във фурната за 40 – 50 мин., докато се зачерви.
Благодарим за рецептата на:
Изберете си и от другите ни предложения с риба:
2,938 преглеждания