• No categories

Пълнен лук

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

pulnen luk

Лук, бекон и яйца – този класически триптих веднага навява непреодолими желания за халба или две студена, светла или тъмна бира. Всяко време е подходящо за кехлибарената течност, така че възползвайте се от тази апетитна рецепта.

Необходими продукти за 4 порции:

– 4 едри глави воден лук
– 4 сварени яйца
– 4 с. л. майонеза
– 2 с. л. копър, нарязан на ситно
– 2 с. л. бекон или шунка, нарязани на малки кубчета
– сол, черен пипер и зехтин на вкус

Начин на приготвяне:

1. Лукът се обелва, отрязват се по 1 см от двете страни и се слага за 5 мин. в 1 л вряща подсолена вода. Изважда се, охлажда се и вътрешността му се избутва така, че да останат само два от външните му слоеве. Вътрешността може да се нареже на ситно и да се използва за приготвяне на супа. Получените “буренца” се слагат в намаслена тавичка и се намазват със зехтин.

2. Беконът се запържва в сух тиган, докато порозовее. Ако се използва шунка, трябва да се добави 1 ч. л. зехтин или олио.

3. Яйцата се нарязват на ситно и се объркват с майонезата, копъра и бекона. Подправят се със сол и пипер на вкус. С получената смес се напълват лучените “буренца”. Запичат се 15-20 мин. в загрята фурна на 200° С, или докато се зачервят.

Рецептата ни предоставиха: 

menu logo  списание Меню
  www.menumag.bg


Още апетитни предложения:

   Крем супа от леща

56-Teleshko v tai stil_660x430   Телешко в тай стил

sladki s tahan_02   Сладки с тахан халва

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

1,569 преглеждания

Comments are closed.