• No categories

Пица Маргарита с блат от карфиол (рецепта без глутен)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

pizza-s-blat-ot-carfiol

Тази Маргарита е истински здравословна и вкусна. Подходяща е за всички у дома – от най-малките до най-възрастните в семейството и е перфектна за всеки момент от деня.

Необходими продукти

За блата:

1 средно голяма глава карфиол (около 750 гр.)

1 чаша (100 грама) смлени бадеми (сурови)

2 яйца

1 чаена лъжичка риган

1 чаена лъжичка босилек

сол и прясно смлян черен пипер

За соса:

4 супени лъжици доматен сос

няколко чери домати

130 гр. моцарела

пресен босилек или магданоз

прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне

1.       Загрейте фурната предварително до 190 гр. и постелете хартия за печене в средна по големина тавичка.

2.       Измийте накъсайте карфиола на цветчета и го смелете в блендера, докато се раздроби на частици колкото ори. Сложете го в тавичката и го запечете за 15 минути в загрятата фурна. Охладете го след това и го прецедете през памучна кърпа или марля, за да отделите останалата в него течност.

3.       Добавяне на бадемите, яйца, сушените билки, сол и черен пипер. Разбъркайте до хомогенност и разстелете „тестото“  върху хартия за печене, предварително намазана с масло или олио. Изпечете блата на умерена температура за 15 минути до златисто.

4.       Намажете кората с приготвения сос, наредете моцарелата и пресните домати, поръсете с пресния босилек и магданоз.

5.       Запечете за още 10 минути докато сиренето добре се разтопи. 9.

Охладете и сервирайте с допълнителна поръска от пресни зелени подправки.

Източник: homecookingadventure.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

5,882 преглеждания

Comments are closed.