Писмото на една млада майка, с което отрече традиционните съвети

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

blogger

Отглеждането на деца е трудна задача. Всяка майка се опитва да е идеална, да е най-добра във всичко, свързано с нейното дете, а то да е здраво, щастливо, добре образовано, добре облечено и нахранено.

Интернет изобилства от съвети на родители, които непрекъснато са готови да споделят своя опит и да съветват тези с по-малък стаж от техния. Повечето от тях подплатени от „собствен опит“, тези съвети често са твърде натрапчиви и предизвикват обратна реакция. Така вместо да са от полза, те, оказва се, дори да носят полезна информация, често биват напълно пренебрегнати или осмяни.

Всяка жена обаче, особено ако вече е майка, знае какво е най-добро за нейното дете. И това е така, защото природата е заложила в женския организъм майчината интуиция, благодарение на която всички жени са способни да определят кое е добро и кое лошо за собственото им дете, без да е задължително да посещава специални курсове и училища за майки.

Ето какво писмо написа една австралийска майка на две деца – художничка и блогър, която очевидно е била изтощена до крайност от ежедневните съвети за майчинството. Тя решава да напише и публикува в своя блог  този текст, с чиято помощ да даде друго звучене на майчинството и да се опита да развенчае някои досегашни представи за това какво е правилно и какво не в отглеждането и възпитанието на децата. Или поне да сподели своята гледна точка.

Постът й предизвиква истински фурор в цял свят.

Ето го:

“1. Жената, която виждате в парка, вглъбена в телефона си, не е безотговорна майка, тя просто дава възможност на децата си да поиграят на спокойствие. Ако сте такава майка – поздравявам ви за това! Противно на обществените нагласи, децата не се нуждаят от 24-часово непрекъснато надзираване, още повече майките не са пазачи и пъдари. 
2. Ако решите да се срещнете с приятелките си на кафе, въпреки купчината мръсни чинии в кухненската мивка, поздравявам ви. За да сте добра майка, съпруга и домакиня не е нужно да прекарате остатъка от живота си само и единствено в почистване на къщата.

3. Поздравявам и жените, които не се страхуват да се консултират със специалист и се доверяват на предписаните от тях антидепресанти. Следродилната депресия не бива да се превръща в проблем и да се протака във времето от жените, родили наскоро. Вие можете да се борите за себе си и да предприемете всички възможни действия, за да избегнето това. Вижте сметката на депресията, преди тя да види вашата! Защото сте силни и заслужавате да се чувствате добре.

4. Всяка жена, която няма амбицията месец след раждането да върне предишните си размери е достойна за поздравления. Не забравяйте, че вашата нова професия е 24/7 и със сигурност това ще продължи най-малко 20 години. Затова, позволете си да хапнете един Сникърс или нещо не толкова полезно и пратете всички съвети за бързо и ефикасно отслабване в почивка – надалече и за дълго.”
 
 

www.ihappymama.ru

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

79,477 преглеждания

Comments are closed.