Лято без слънчеви алергии

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Sun_Body_Visual_500Ефикасно решение срещу слънчевите алергии от Eucerin

Лятото е любим сезон на децата, но и на техните родители. То е времето за ваканции, пътешествия и приключения. Дните са дълги и слънчеви, а небето без нито едно облаче. Именно това обаче крие и някои рискове за здравето ни.

Според редица експертни проучвания близо 20% от жителите на Европа и САЩ страдат от различни форми на слънчеви алергии, като по-често засегнати са жените и по-рядко мъжете.

Като цяло обаче фактите сочат, че все повече хора страдат от най-често срещаните слънчеви алергии – Полиморфна светлинна дерматоза или Акне Майорка. Тези две състояния се изявяват под формата на сърбящи мехурчета или обриви по кожата в горната част на ръцете, деколтето, шията и лицето, а понякога и по дланите.

Според специалистите един от факторите за появата на слънчева алергия е генетичната предразположеност, тъй като често симптомите се наблюдават при повече  от едни член на едно семейство.

Ключова роля за развитието на слънчеви алергии имат свободните радикали, образувани в следствие на въздействието на UV лъчите върху кожата. Те предизвикват оксидативен стрес, като увреждат клетъчните мембрани и клетъчните протеини и в следствие на това оказват негативно влияние върху имунната система, която от своя страна реагира със симптомите на слънчева алергия.

Естествена защита на кожата срещу свободните радикали са различни ензими и витамини. Такива са ко-ензим Q10, витамини Е, А, C и други антиоксиданти. Но те не са достатъчни, за да неутрализират оксидативния стрес, причинен от активното излагане на слънце. Необходимо е да се използват слънцезащитни продукти, които осигуряват не само широкоспектърна UVA/UVB защита, но и биологична клетъчна защита.

Марката за медицинска козметика Eucerin разработи след задълбочени изследвания серия слънцезащитни продукти, предназначени специално за кожа, склонна към слънчеви алергии. Те осигуряват широкоспектърна защита, комбинирана с биологична защита с Ликохалкон А и Алфа-Глюкозил-Рутин  (AGR). Това са естествени растителни извлеци, които действат в комбинация и ефикасно неутрализират свободните радикали. Тази антиоксидантна система за защита на кожата от слънчевите лъчи е патентована от  козметичната компания Байерсдорф.
Клиничните изследвания и тестовете на продуктите Eucerin®, които съдържат AGR, показват, че при 90% от пациентите не се появяват симптомите на слънчева алергия.

Ако въпреки употребата на слънцезащитни средства симптомите на слънчева алергия са налице, непременно се консултирайте с дерматолог.

SunAllerg_CremeGel_50_Layer_300_ECII0743_12J_Int

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,667 преглеждания

Comments are closed.