Писмо до майката на моята дъщеря

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
Понякога трябва да вземаме трудни решения, понякога боли, понякога обаче това е най-доброто, което можем да направим.
pismo1

Ето писмото, което написа една майка до майката на своята дъщеря за 18-я й рожден ден. Писмо до жената, която е осиновила едно малко бебенце и го е превърнала в уверен млад човек.

„Това бе най-трудното нещо, което някога съм правила – да я изоставя преди толкова години. Единственото нещо с което мога да го сравня, вероятно е смъртта, защото вътрешно умирах всеки път, когато си спомня, а единственото нещо, което ми даваше сили да продължа напред беше ти!

Не знам как бих се справила, ако я беше взел някой друг, а не ти. Още първия път когато те видях, ти беше толкова разбираща и мила, в теб не видях осъдително отношение. Показа ми обич, каквато не бях виждала почти от никой на този етап от живота ми. Знаех, че щом обичаш по този начин някой като мен, то нея ще я обожаваш и никога няма да й липсва майчината ласка.

През тези години ти надмина всичко, за което се бяхме разбрали в договора за осиновяване. Изпращаше ми писма и стихотворения, които ме разплакваха – но не от мъка, а от благодарност. Подаръците, които получавах бяха много добре измислени и на снимките виждах едно задружно семейство, което просто ме оставяше без думи. С всеки следващ жест от твоя страна се увеличаваше радостта ми, за сметка на болката. Само заради теб успях да се измъкна от тъмнината, която ме задушаваше, след като я оставих и да намеря спокойствие, гледайки я как расте обградена от твоята любов.

Ти се справи великолепно с отглеждането на дъщеря ни, скъпа приятелко. Тя е красива, зряла, интелигентна и най-важното – много мила и добра. Тя изследва уверено света около себе си, благодарение на това че знае, че ти винаги си до нея и на сигурността, която й дава твоята любов. Аз се гордея с нея, но и с теб се гордея също толкова много. Никога не съм виждала по-добра майка през целия ми живот, и всеки ден се надявам да бъда поне половината от това, което си ти, докато отглеждам сестричката й.

Искам да ти благодаря за всичко, което направи! Ти се погрижи за бебето ми, даде му невероятния живот, който има и чудесното бъдеще, което тепърва и предстои. Ти никога не ми я взе наистина, по начин, по който да не мога да мисля за нея като за свое дете. Никога не се почувствах изхвърлена от вашия живот, а тъкмо напротив. Ти ми позволи да бъда част от него и притежаваше спокойствие и увереност, които не биха имали повечето майки в нашата ситуация. В себе си тая огромна благодарност към теб и искам да знаеш колко си важна за мен по толкова различни начини. Ти не си просто майката на дъщеря ми – ти си част от моето семейство, мой приятел; ти си моят герой и моят пример; ти си моето вдъхновение в отглеждането на малката ми дъщеря.

Благодарение на теб успяхме да дадем на дъщеря ни нещо, което е непосилно за повечето млади момичета, които тепърва прохождат в света на възрастните – силната и безусловна любов на две майки.

Не мога да си представя дете подготвено за живота по-добре от нея!

Обичам те! Благодаря ти, че си толкова прекрасна майка!

източник: www.huffingtonpost.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

7,698 преглеждания

Comments are closed.