• No categories

Песто

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

pesto

Пестото е ароматен сос, който традиционно се прави от пресен босилек, чесън, пармезан, кедрови ядки и зехтин. Най-често се използва за спагети или паста.

Необходими продукти:

4 големи глави чесън

1 чаша пресни листа от босилек

1/4 чаша кедрови ядки

1/4 чаена лъжичка сол

1/2 чаша зехтин

1/4 чаша настърган пармезан

Черен пипер по желание

Обелете чесъна и сложете всички продукти в блендер или дълбока купа. Разбийте с пасатор, докато сместа стане хомогенна.

Поръсете отгоре върху готовите спагети и сервирайте.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

2,366 преглеждания

Comments are closed.