Пепеляшка и Оливър Туист ще гостуват в Зала „България“

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

До края на сезона Фортисимо Фамилия – музикално-образователна програма, която въвежда деца и техните родители в света на класическата музиката има още три концерта.

Фортисимо-Фамилия

На 19 март (неделя) от 11:30 ч. на гости в Зала „България“ ще бъде „Пепеляшка“. Една от най-любимите приказки на всички времена ще бъде пресъздадена от Лео Бианки и Богдана Трифонова, които със сигурност ще й придадат от своя неподправен чар.

Специално подбраната за деца музика от италианския композитор Джоакино Росини ще бъде изпълнена от оркестъра на Софийска филхармония под диригентството на Славил Димитров.

Вълшебствата и изненадите са задължителни, както е ясно и че доброто и любовта ще победят.

Приказки-за-саксофона-Фортисимо-Фамилия

Иван Юруков и Мая Бежанска ще разказват „Приказки за саксофона“ на 23 април (неделя) отново от 11:30 ч. Те ще пренесат малките слушатели и техните родители в музикалния свят на един от най-характерните и запомнящи се музикални инструменти – саксофонът.

Саксофонистът Димитър Льолев, заедно със своята джаз банда, ще запознае децата с прекрасния звук на различните видове саксофон – сопран, алто, тенор и баритон.

Малко след празника на детето с концерта „Оливър Туист“ сезонът ще бъде закрит с подобаваща доза приключения. На 4 юни (неделя) от 11:30 ч. Дони и Нети ще са на сцената на Зала „България“ заедно с оркестъра на Софийска филхармония под диригентството на Славил Димитров и ще разпалват детското любопитство към музиката и музикалните инструменти.

Фортисимо Фамилия е музикално-образователна програма на Максим Ешкенази, която въвежда деца и техните родители в света на класическата музиката. Осъществява се благодарение на Фондация „Америка за България“ и в партньорство със Софийска филхармония.

По време на концертите децата се запознават с музикалните инструменти, образоват се относно ключови понятия от класическата музика и интересни факти от живота на именити композитори, имат възможността да чуят бисери от световната музикална съкровищница, изпълнени от професионален оркестър.

Целта на „Фортисимо Фамилия“ е да събуди в децата интерес и да развие вкус към красотата и непреходната стойност на класическата музика. Подборът на произведенията е съобразен с възрастта на слушателите, начинът на поднасяне на програмата е достъпен и забавен, за да може децата да усетят неповторимото очарование на живото изпълнение.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,653 преглеждания

Comments are closed.