• No categories

Пай с банани и кашу (веган рецепта)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
cashew banana

За основата:

225 г орехи
сол
250 г фурми
2 с.л. кленов сироп
150 г печено безсолно кашу
120 мл вода
120 г кокосови стърготини
3 с.л. кленов сироп
4 банана

За украса:

2 с.л. кокосови стърготини
1 стрък мента

Начин на приготвяне:

1. За основата смелете фино ореховите ядки с щипка сол в кухненски робот. Отстранете костилките на фурмите и ги накъсайте или нарежете. Добавете ги в при орехите и смелете. В движение добавете кленов сироп или мед. Сместа трябва да стане лепкава.

2. Поставете ринг с диаметър 20 см върху голяма чиния или поднос. Намажете вътрешността на ринга с олио и поставете лента твърд целофан. Изсипете сместа за основата в ринга и с помощта на лист фолио притиснете добре, така че да се получи равномерен плътен слой.

3. Сварете ядките кашу в малко вода за 5 минути. След това ги прецедете добре и ги оставете да изстинат.

4. Поставете сварените ядки кашу в кухненски робот и ги смелете. В движение добавете водата и продължете да разбивате докато се получи напълно гладка смес. Добавете кокосовите стърготини и смелете отново. Добавете кленов сироп или мед и отново разбъркайте.

5. Изсипете пълнежа върху основата и го разпределете на равномерен слой. Непосредствено преди поднасянето, върху пълнежа подредете обелените и нарязани на кръгчета банани. Поръсете с тънък слой кокосови стърготини.

 

Рецептата е от www.24kitchen.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

6,284 преглеждания

Comments are closed.