• No categories

Патешки истории: за силата на любовта и семейството

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

pateshki-istorii

Новият сериал „Патешки истории“ тръгва по Дисни Ченъл на 16 април от 17:00 часа и ще се излъчва от понеделник до петък. Създаден е за деца, техните семейства и тези, които са запазили детското в себе си.

С няколко носталгични намигвания към оригинала, той разказва за обсебения от приключенията Скрудж МакДък, който е оставил зад гърба си изследователски живот, разкриване на мистерии и странстване, за да се превърне в бизнесмен и да живее в град Дъкбург. Когато Скрудж неочаквано се събира със семейството си, Хюи с бързата си мисъл, беладжията Дюи и бързо говорещия Луи поставят под въпрос всичко, което знаят за своя някога легендарен и велик чичо. Очаровани от  Скрудж и чудото на имението МакДък Мейн, тримата близнаци и Уеби научават за дългопазените семейни тайни и освобождават тотемите от епичното минало. Така те изпращат семейството, което включва Уеби, г-жа Бийкли и МакКвак, на смели щуротии по света. Заедно отлично усъвършенстваният екип отстранява опасността, която се крие зад магическите предмети.

 ***

FRANCISCOANGONES_BIO_146777_0937[1]Франсиско Ангоунс, копродуцент и редактор на историята

Невероятен фен на оригиналната поредица „Патешки истории“, Ангоунс пее тематичната песен от сериала в шоуто за таланти, когато е едва първи клас. Той включва текстове от нея в сватбените си обети, а първата дума на най-голямата му дъщеря е “Ехаа!” Преди да се захване с римейка на историята Ангоунс работи като редактор на Disney XD “Уондър“, за което получава номинация за награда “Еми”. Другите му работи са Men at work, “Остин и Али” на Дисни Ченъл и независимия комедиен филм Mutual friends. Започва кариерата си с писане на ефирни промоции за Comedy Central. Той има магистърска степен по „Изящни изкуства“ от Колумбийския университет по изкуства и е възпитаник на семинара на телевизионните писатели на Warner Bros. и лятната учебна програма на Comedy Central.

MATTHEWYOUNGBERG_BIO_144952_6760[1]Мат Юнгбърг, изпълнителен продуцент

Фен на оригиналната поредица „Патешки истории”, Юнкбърг израства, рисувайки персонажите, които гледа всеки следобед по телевизията. Четвърто дете от общо 10, той черпи вдъхновение от собствените си семейни спомени, като например, когато един от неговите братя носи куфарче в училище вместо раница, което подхожда на личността на патето Дюи. Преди „Патешки истории“ Юнгбърг е продуцент-супервайзор на „Бен 10: Омнивърс“, режисьор на „Батман” и продуцент на „Трансформърс: Анимейтид“. Сред другите негови работи са „Бен 10: Ултра-извънземен“, „Х-Мен: Еволюция“ и „Лигата на справедливостта“. Юнгберг започва да прави сценарно табло за анимационния сериал „Батман от бъдещето“, докато учи в Калифорнийския институт по изкуствата. След като завършва, той бързо се превръща в художник на анимации, а след това режисира и „Малките титани“, за което получава две номинации за награда „Ани“.

***

От създателите на „Патешки истории“: Основното послание в сериала е силата на любовта и семейството

Как решихте да направите римейк точно на „Патешки истории“?

Мат: Знаехме, че Дисни се интересуват от това да го върнат на екран, затова Франк и аз работихме много усилено, за да видим дали ще ни позволят да се пробваме. И двамата сме невероятни фенове на оригиналния сериал и бяхме ужасени, че някой друг ще работи по сериала, а не ние.

Франк: Една от главните мотивации, които имахме, беше, че това шоу започна преди тридесет години, когато бяхме деца, а сега сме родители, които имат свои собствени деца. Наистина искахме да имаме нещо, което да споделяме с нашите деца като семейство, нещо, което говори на родителите, децата и отношенията между тях.

pateshki-istorii.1

Разкажете ни малко за отношенията между тримата братя близнаци – Хюи, Дюи и Луи, и Скрудж?

Мат: В пилотния епизод трите племенника дори не знаят, че са роднини със Скрудж. Всичко, което са искали да правят през целия си живот, е да са някъде там, поели пътя на приключенията, правейки нещо повече от това, което баща им Доналд Дък им позволявал. Малката Уеби е също важен герой. Заключена в имението през целия си живот, също като тримата близнаци, тя никога не е имала възможността да се докосне да приключенския живот.

Франк: Нещо, за което често говорехме, докато изграждахме образите, е, че всяко едно от тези деца представлява част от Скрудж. Хюи е най-големият, най-отговорният и неговата страст представлява желанието на Скрудж да знае повече и да открива повече. Дюи, който е бунтовник, търсещ тръпката, представлява приключенския дух на Скрудж, а сладкодумният Луи представлява хитростта на Скрудж. Интересното е, че ако ги съберете заедно, получавате Скрудж – ментор, който е преминал през приключенски живот, а сега учи тези деца.

 Как измисляте всички приключения в историята?

Мат: По-малко значение имат приключенията, всъщност по-важното е кой ги изживява. Това определя как разказваме историята, защото искаме да създадем герои, в които децата да могат да се припознаят и да искат да се връщат да ги гледат отново и отново. Само приключения не са достатъчни за децата вече, те могат да се докоснат до тях навсякъде.

Има ли скрити по-дълбоки послания и житейски уроци в епизодите?

Франк: Разбира се, винаги. Както Мат каза, всичко започва със семейството. Например във втория епизод Дюи се излага на опасност в гигантски храм, пълен със смъртоносни капани. Той не очаква подобно нещо. В същото време Скрудж осъзнава, че не е просто великият Скрудж МакДък, който е завел децата на екскурзия, а пък Дюи разбира, че може да научи много неща от Скрудж, освен приключенията.

Какви са приликите и разликите между оригиналната и новата версия?

Мат: Надяваме се сходствата да идват от това как те карат да се чувстваш. Искаме децата, които гледат тази нова версия, да имат същото чувство, което ние имахме, когато гледахме оригинала. Авантюристичният елемент, комедийният елемент и класическият характер на Дисни, всички тези неща са неразделна част от това, което направи „Патешки истории“ толкова уникален през 1987 г. и днес. Това е поколение деца, които не са преживели приключенията от оригиналния сериал, затова трябва да можем да създадем шоу, което е специално за тях, а не повторение на 1987 година. Мисля, че децата очакват повече от телевизионните предавания през 2018 г., отколкото очакваха през 1988 г. За нас е много важно да направим шоу, в което ще се припознаят.

Франк: Искахме наистина да изведем Уеби на преден план, така че тя да се смята за един от главните герои и да покаже на момчетата различни елементи от личността си. Хюи е по-отговорният, Дюи е средното дете, което иска да се открои, а Луи е най-младият. Дават им тези уникални личности, за да гарантират, че всяко дете ще открие своя любимец от героите в „Патешки истории“, вместо да казват: “О, харесвам синия цвят, затова Дюи е моят любимец!”

pateshki-istorii.2

 Кой е най-интересният герой за описване в сериала?

Франк: Вероятно Скрудж, тъй като той е толкова широкспектърен и има толкова много нива на характера. Той може да бъде шантав и смешен в духа на анимацията, но също така и непоколебим авантюрист, който е живял 100 години. Може да бъде и много детински настроен – на моменти до толкова, че да може да се състезава даже с децата по това.

Мат: Най-забавният герой в писателския процес е Плок МакКвак. Той няма цедка на устата и казва всичко, точно както си го помисли. Страхотен е.

Какво е най-важното, което искате публиката да научи от шоуто?

Мат: Основното нещо, което се надяваме публиката да възприеме от шоуто, е любовта на героите. Искаме те да разберат, че те наистина съществуват в този различен свят и въпреки това всички те имат същите проблеми, които и аудитория има. Могат да открият, че са част от това голямо невероятно семейство. Въпреки че героите са анимационни патици, те се впускат в невероятни приключения, имат и много други черти, в които зрителите могат да разпознаят себе си. В крайна сметка те са семейство. Обичат се и също така понякога си късат нервите един на друг, плачат заедно и правят всичко друго, което едно семейство прави.

Има ли някоя шантава и забавна история от процеса на създаване, която можете да ни разкажете?

Мат: Имаше един невероятно забавен ден, когато шоуто стартира в САЩ миналото лято. Тогава Дисни построи копие на хамбара, който е пълен с пари в сериала, и сложи едни големи пластмасови монети в него, нещо като в детските центрове с топки. Да скочиш в пластмасовите монети беше като да скочиш в купчина порцеланови чинии – та хората получиха доста наранявания. Всеки път, когато влизах, намирах по една обувка! Аз просто трябваше да се гмурна надолу с главата, както прави Скрудж Макдък в сериала, знаех, че това ще е единствената ми възможност да го направя някога. Последствията не ме интересуваха. Гмурнах се като камък. И естествено си сцепих устната. Ходих с подутината седмица и половина, но това ме накара да имам още по-голямо уважение към Скрудж МакДък след това.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,560 преглеждания

Comments are closed.