Палачинки от елда
За тази вкусна и безглутенова рецепта ще ви трябва брашно от елда. Ние си направихме такова в кухненския робот от елда на зърна. След като си я приготвите веднъж, ще искате да закусвате с такива палачинки всеки ден. Сместа може да се съхранява в хладилник до няколко дни, така че забъркайте по-голяма доза.
Време за приготвяне: 5 минути
Време за готвене: 5 минути
Тотал: 10 минути
Продукти:
- 1 чаена чаша брашно от елда
- 1 чаена лъжичка сода за хляб
- 2 супени лъжици захар
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 яйце, разбито добре
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 2 чаена лъчижка разтопено масло
Приготвяне:
Загрейте предварително тигана на 200 С. Леко намажете с олио. Тиганът е готов, когато в мазнинанта започнат да се появяват мехурчета и бързо да излизат на повърхността.
Смесете сухите продукти внимателно. Добавете яйцето, млякото и маслото, като разбивате добре.
Излейте около 1/4 чаена чаша от сместа в загретия тиган. Печете около 1-1½ минути. Когато краищата порозовеят, обръщате с шпатула. Печете още толкова, докато палачинката добие златист цвят.
Сервирайте веднага. Тази палачинки са добра компания на голяма пролетна салата и се разбират добре с пушена сьомга или крема сирене!
Добър апетит!
Още вкусни домашни рецепти:
13,189 преглеждания