Откритията, които мъжете правят, когато станат бащи

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

tatkovci

Мъжете си мислят, че знаят всичко! Може и така да е. Но само до момента, в който станат бащи. Тогава животът им се обръща на 180 градуса и техният поглед върху живота се променя изначално.

Предлагаме ви част от откровенията, които те споделят, след като са станали татковци.

  • Домът крие смъртоносни опасности.

Всички предмети, разположени под височината на собствения им колан трябва да бъдат прибрани или най-добре унищожени, защото са заплаха за здравето и живота на детето.

  • Сънят е новата ви еротична фантазия.

Да успеете да спите 8 часа без прекъсване е по-мечтаната фантазия от съвместен душ с Анжелина Джоли. Ако изобщо са ви останали сили за фантазии.

  • Изведнъж установявате, че имате странен, на моменти дори неприятен характер.

Всеки човек познава себе си най-добре или поне така си мисли. Когато обаче се появи малкия ви наследник, установявате колко безсмислени са вашите капризи и излишна упоритост. В същото време идва и осъзнаването какъв „трън в петата“ сте били за всичките си роднини.

  • Започвате да мечтаете да сте идеал за вашата дъщеря.

По всякакъв начин ще се опитвате да въздействате върху формирането на вкуса и отношението й към живота и околните, но най-вече към момчетата.

  • Ще установите, че не всичко зависи от вас.

Когато за първи път изпуснете детето си от ръце, ще се молите всичко да е наред и на него да му няма нищо, и дори до този момент никога да не сте се молили и никога да не сте изричали молитви, ще се удивите, че сега го правите.

  • Ще осъзнаете, че сте лош психолог.

Около втората годинка децата се научават да манипулират възрастните и започват да използват това свое умение доста умело. Ако не искате да живеете в бъдеще с един малък диктатор, трябва да намерите начин да запазите водещата си позиция, дори да е нужно да казвате по повече от 50 пъти на ден „НЕ“. Това е трудна задача, но трябва да я изпълните.

  • Свободно време ще имате само, когато детето спи.

Казват, че детето е работодател, който не познава Кодекса на труда. За него няма ден и нощ, няма работен и почивен ден.

  • Малък, не означава тих.

Дори да тежи само 6 килограма, едно дете може да възпроизведе сериозните децибели на излитащ самолет, ако е разстроено. Да не говорим, че някои от малките ангелчета са порядъчно шумни, дори когато спят.

  • Разбирате, че ако детето си харесва един анимационен филм, то нищо не може да го спре да го гледа по 50 и дори по 100 пъти.

Да преговаряте с него да спре или да му пуснете друг анимационен филм е като да преговаряте с терорист. Ще научите, че с детето трябва да говорите внимателно, тихо и с мек глас, ако искате да постигнете някакъв успех. Умалителните наставки може да свършат известна работа, но най-важното е в гласа ви да няма и нотка от раздразнение или назидание.

  • Разбирате, че щастието е…

В това детето да преживява всеки момент пълноценно, това ще ви накара да усетите особен прилив на нежност. Нещо, което до този момент не се е случвало да изпитвате. Колкото и твърди мъже да сте, детето, със своите думи и действия ще ви пречупи и ще се удивите, че след появата му сте готови да изпитате неподозирани емоции и дори да триете сълзи от радост или тревога. И няма да ви пука от това, дали има свидетели на тези ваши емоции, или не.

Адаптация от fit4brain.com

tatkovci

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

29,423 преглеждания

Comments are closed.