• No categories

Оризови нудъли със скариди

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Orizovi nudyli sys skaridi_02

Една от най-забележителните вкусови комбинации е тази на лайма и кокосовото мляко. Дължим я на тайландската кухня и е особено подходяща за морска храна.

Необходими продукти за 4 порции

– 200 г оризови нудъли

– 200 г сварени обелени скариди

– 1 с. л. тай къри паста

– 400 г кокосово мляко

– 1 лайм

 – сол, пипер и олио на вкус

Начин на приготвяне

1. Кората на лайма се настъргва, а сокът се изстисква.

2. В 1-2 с. л. загрято олио се слага кърито за минута. Разбърква се и се слага 1 с. л. от сока от лайм, разбърква се и се налива кокосовото мляко. Вари се на слаб огън 1-2 мин. Слагат се скаридите и 1 ч. л. кора от лайм.

3. Оризовите нудъли се накисват в гореща вода за 2-3 мин., слагат се в студена вода и се отцеждат. Разпределят се в чиниите и се заливат със соса.


Рецептата ни предоставиха списание Меню
http://www.menumag.bg/


Още рецепти:

20-Jagodovo-mentov krem_660x430   Ягодово-ментов крем

57-Bretonski pala4inki_660x430   Бретонски палачинки от елда

   3 рецепти с риба

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

1,920 преглеждания

Comments are closed.