Оризови нудъли със скариди
Една от най-забележителните вкусови комбинации е тази на лайма и кокосовото мляко. Дължим я на тайландската кухня и е особено подходяща за морска храна.
Необходими продукти за 4 порции
– 200 г оризови нудъли
– 200 г сварени обелени скариди
– 1 с. л. тай къри паста
– 400 г кокосово мляко
– 1 лайм
– сол, пипер и олио на вкус
Начин на приготвяне
1. Кората на лайма се настъргва, а сокът се изстисква.
2. В 1-2 с. л. загрято олио се слага кърито за минута. Разбърква се и се слага 1 с. л. от сока от лайм, разбърква се и се налива кокосовото мляко. Вари се на слаб огън 1-2 мин. Слагат се скаридите и 1 ч. л. кора от лайм.
3. Оризовите нудъли се накисват в гореща вода за 2-3 мин., слагат се в студена вода и се отцеждат. Разпределят се в чиниите и се заливат със соса.
Рецептата ни предоставиха списание Меню
http://www.menumag.bg/
Още рецепти:
1,920 преглеждания