Оризов пудинг с ябълки (8 – 10 месеца)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Продукти:

½ чаша ориз (може и кафяв)

2 чаши вода

¼ чаша ябълки нарязани на малки кубчета

¼ чаша стафиди (по желание)

1/8 чаша кафява захар (също по желание)

2 ч.л. канела и щипка джинджифил

  1. Смесете всички продукти в един среден тиган.
  2. Оставете на средна температура за 30 мин., докато оризът омекне и сместа стане леко разредена.
  3. Разбъркайте 1/8 от млякото с ориза и оставете на огъня още 10 мин. Оставете още малко върху огъня, но следете консистенцията да не стане прекалено гъста.
  4. Разбърквайте често, за да не залепне и добавайте още вода или мляко, ако е необходимо.
  5. Сервирайте топло, останалата част съхранявайте в хладилник.

Виж всички рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

1,174 преглеждания

Comments are closed.