Обичам татко ти, но…

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

bashta-bebe

„Преди време се чувствах ужасно разочарована от партньора си, който спеше непробудно, докато аз ставах по няколко пъти на нощ, за да кърмя детето ни.“

Познато ли ви е това усещане, минавали ли са през ума ви подобни мисли? Разпознавате ли се в тази роля?

Нощните хранения на бебето определено са изнервящи, но когато до вас някой здраво похърква те се превръщат в непосилно бреме.

Ето какво написа една майка на своето момиченце:

„Скъпо мое съкровище,

Чувствам, че трябва да напиша това писмо, за да ги изхвърля от съзнанието си, да ги извадя на светло. Казват, че е по-добре да изричаме своите негативни мисли, отколкото да ги държим заключени дълбоко в съзнанието си. Така че, ето – правя го и  смятам, че това е по-добрият вариант, отколкото да нервнича и да избухвам неконтролирано за неща, за които ти нямаш вина.

Аз обичам много татко ти. Вярваш ли? Обичам го, той е невероятен баща! Когато го гледам да те гушка, да си играе с теб, да те храни или носи на конче, сърцето ми трепти от щастие и аз усещам, че започвам да го обичам още повече. Но дойде ли нощта и той заспи ли, усещам странно разочарование. То е породено от това, че той заспива непробудно и каквото и да се случва с нас двете, нищо не може да го събуди.

Когато нощем плачеш за бутилката си с мляко, аз се лутам в тъмната кухня, за да я приготвя, вдигам шум, светвам лампите, но той продължава да спи дълбоко и блажено да си похърква.

Докато ти сменям памперса, а съдържанието му ме „украсява“ от глава до пети, той просто се обръща в съня си на другата страна и продължава съня си.

А, когато най-накрая те върна в детското ти легло, измила съм се и реша и аз да се върна в леглото, какво заварвам? Той се разпрострял напряко през цялата спалня като „пет пари в кесия“ и естествено, продължава да спи необезпокояван от нищо.

Но това е татко ти в моите очи, нещата, които ти никога няма да разбереш или видиш… Един ден, когато пораснеш, той ще е твоят рицар в блестящи доспехи, най-добрият човек, когото познаваш, твоят герой и кумир. Най-забавният мъж в живота ти, този, които ще те мята във въздуха, който ще те прегърне силно и който винаги прави всичко за шестица.

Оставям ти това писмо, за да ти напомня, че макар татко ти да е най-добрият човек на света, когото ще срещнеш някога, докато ти имаше нужда от грижи и нощем, тогава той сладко спеше. Разбира се, това не го прави лош човек, но исках да го споделя с теб.“

Автор: анонимен
източник: Интернет

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,361 преглеждания

Comments are closed.