Нови книжни забавления за децата от „Сиела” през април

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

През изминалия уикенд актрисата Дария Симеонова откри кампанията Аз игрА-Я със Сиела с „Роня, дъщерята на разбойника” в София, а в Русе беше представена книжката „Приключението АБеПис“ с произведения на ученици от I до IV клас.

pic_1


В края на тази седмица на деца ще четат сценаристът Иво Сиромахов и художникът Дамян Дамянов, който ще организира уъркшоп.

След като Дария Симеонова, нашумяла напоследък с ролята на Наталия в хитовия сериал „Откраднат живот”, постави началото на кампанията за стимулиране на детското четене Аз игрА-Я със Сиела на 2 април, а деца четоха на деца в Русе на 3 април, тази седмица се задава нова порция книжни забавления за малчуганите.

В петък  (8 април) сценаристът Иво Сиромахов ще чете на деца в книжарницаСиела” на бул. „Витоша” 60 от 18:00 часа. Авторът на „Дневници и нощници”, „Български работи” и др., ще представи за първи път пред публика приказка за деца – част от сборник с приказки, който предстои да излезе по-късно през 2016 г.

На 10 април (неделя) художникът Дамян Дамянов – автор както на множество популярни корици („Къща от карти”, „Обича ме, не те обича”, „Белканто” и др.), така и на книгата „Нарисувай ми овца” – ще чете „Приказки по телефона” на Джани Родари в книжарница „Сиела” в Парадайс център от 11:30 часа. Освен четене, Дамянов е намислил и творческа работилница за децата, посветена на неговата „Нарисувай ми овца”.

АБеПис_корица

Кампанията Аз игрА-Я със Сиела насърчава любов към книгата още в ранна детска възраст, показвайки на хлапетата, че четенето може да бъде забавно, точно като игра. За целта известни лица от българската музикална, театрална, литературна и телевизионна сцена се присъединиха към инициативата, а всички книги за деца и тийнейджъри на издателство „Сиела” могат да бъдат закупени с отстъпка от 20 до 50 % в книжарници „Сиела” и на www.ciela.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,826 преглеждания

Comments are closed.