Не се фокусирайте в децата си. Оставете ги да дишат!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
deca_samostoyatelnost

Умолявам ви скъпи родители! Не живейте само заради децата си. Не се фокусирайте прекалено много в тях. Те не се нуждаят от това. Нещо повече – вредно е за тях.

Колко разбити съдби и сърца, обиди и неразбиране… Виждам жени, майки, които са се отказали от всичко в името на децата. А след това виждам техните деца. Повярвайте ми, гледката е тъжна.

Ще ви разкажа няколко истории, като искрено се надявам никой да не познае себе си в тях.

Ирина е самотна майка. Тя отглежда и възпитава сина си Иван сама. Ирина никога не се е омъжвала. И е вложила в сина си най-доброто, на което е била способна. С цената на много усилия и лишения е успяла да му купи апартамент, да осигури неговото образование в университета. Да, сега той е страхотен, забележителен мъж. Успешен. И тъкмо навърши 50. Никога не е бил женен, никога не се е замислял за деца. През целия си живот той се опитва да върне дълга към майка си. Но не успява.

***

Бащата на Катя има огромни планове за дъщеря си и работи денонощно заради нея. Тя е много способна и неговата мечта е тя да стане най-добрият лекар. Записва я в университета, но с ужас разбира, че тя се е отказала. Младото момиче просто иска да живее своя живот. По-друг начин. Тя иска да стане художник. Тогава бащата се опитва да я вразуми и й представя сметка за изхарчените пари. В нея е записал всичко – колко е струвало нейното образование в училище, извънучилищните занимания и курсове, дрехите, храната… И иска тези пари да му бъдат върнати, след като тя не е удовлетворила неговите амбиции. Излишно е да споменавам, че Катя от този момент нататък не е виждала своя баща. А оттогава вече са минали повече от 30 години.

Статията продължава на следващата страница.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Pages: 1 2 3

60,248 преглеждания

Comments are closed.