Най-странните училищни правила по света

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

school-kids

Децата прекрачват училищния праг с надежда и очаквания, че там ще открият нови приятели, ще научат нови неща, ще развият уменията и заложбите си. В училище обаче има и редица правила, с които всяко дете трябва да се съобразява. Някои от тях са неотменими и наистина важни, но има и такива, които дори на най-малките се струват странни и необясними.

Ето пет такива училищни правила, за които прочетохме в Dariknews.bg

1. Без кетчуп във Франция

На учениците във Франция им е забранено да слагат кетчуп в храната си. Единствено ако си поръчат пържени картофи и то един път на седмицата, те могат да използват кетчуп. По този начин французите вярват, че запазват културата си.

2. Без най-добри приятели във Великобритания и САЩ

Учениците често си сменят най-добрите приятели и при развалянето на приятелството често има поне един, които се сърди. За да не избегнат нараняването на чувствата им, в някои училища във Великобритания и САЩ е забранено да наричаш някой „най-добър приятел“.

3. Фиксирано време за ходене до тоалетна

В начално училище в Ню Йорк учител е измислил схема за ходене до тоалетна. Учениците имат правото да я посещават по време на час само три пъти на седмица. За целта те имат ваучери и три минути за всяко ходене. Ако успеят да си запазят ваучерите, те получават награди. Целта е учениците да стоят на чина си и да не се разсейват.

4. Без червени химикалки във Великобритания

Червеният цвят се асоциира с война, забрана, опасност, но и страст, желание и любов. Затова на учителите във Великобритания им е забранено да поправят и оценяват контролните на учениците с химикал в червен цвят. По този начин те вярват, че ще намалят стреса им, когато видят оценката си.

5. Лилави пингвини

В училище в Небраска е забранено на учителите да се обръщат към учениците, назовавайки пола им. Вместо да кажат „момчета и момичета“, те трябва да използват названието лилави пингвини, защото така не се изключват трансджендърите.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,538 преглеждания

Comments are closed.