Най-бързите и вкусни сиренки
Продукти
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1 яйце
1/3 ч.ч. олио
1 ч.л. сол
250 г краве сирене
3 ч.ч. брашно (може да заместите с черно брашно, брашно от лимец или друго по ваш вкус)
1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 230 градуса.
В купа сложете киселото мляко и угасете содата в него. Добавете яйцето, олиото, солта и натрошеното сирене. Накрая сложете и пресятото брашно с бакпулвер. Омесете тесто. Тестото е леко лепкаво. Ако е необходимо добавете 1-2 с.л. брашно, но не повече. Покрийте тава с хартия за печене. С ръце откъснете малко от тестото и оформете сиренките в неправилна форма, като леко ги прищипвате с ръце или в каквато форма желаете. Изпечете сиренките 15 минути, докато добият златист загар. Можете да намажете с разбит жълтък с малко вода за златист загар или да поръсите с настърган кашкавал.
Рецептата е адаптирана от http://www.vkusnoteka.bg/
11,979 преглеждания