• No categories

Мумински кифлички за закуска

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

shutterstock_152437469

Кога, ако не в събота сутрин!

200 мл. прясно мляко

50 гр. мая

1 яйце

1 ч. л. сол

около 2 ½  ч.ч. бяло пшеничено брашно

150 гр. масло

За намазване: яйце

За поръсване: маково семе

Накисни маята в  студено мляко. Смеси я с яйцето, солта и брашното, докато получиш гладко и еластично тесто. Прибави в него щипчици масло и го пъхни в хладилника. Раздели охладеното тесто на две части и ги разточи на кръгове. Разрежи всеки от тях на осем парчета с ролка за тесто или обикновен нож. Навий получените триъгълници на кифлички, започвайки от широката страна. Нареди ги върху тава, застлана с хартия за печене. Изчакай да удвоят обема си. Намажи кифличките с разбито яйце и ги поръси с маково семе. Печи ги десетина минути на 250 градуса, докато добият красив златистокафяв цвят.

Рецептата е от „Готварската книга на мама Муминка“ на Сами Малила, издателство „Дамян Яков“.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,616 преглеждания

Comments are closed.