Мисленето на родителите преди зачеването определя бъдещето на детето

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
baby-and-father1

За периода на бременността, за раждането, за храненето и възпитанието на детето има изобилие от информация, но не и за подготовката за зачеването на детето. А всъщност именно тя би трябвало да е определяща.

На първо място става дума за вътрешното състояние на родителите. Прието е да се говори най-вече за правилното хранене и добрата физическа форма. И все пак, без да омаловажаваме значението на тези фактори, е важно да се обърне внимание и на по-дълбоко ниво – на мисленето и настройката на бъдещите родители.

Особено важни са целите и стремежите им – от какво са увлечени в момента, какво ги вълнува, какво искат от живота. Ако например, приоритетите им са да се устроят в материален план – да купят жилище, кола, да се обзаведат добре, то детето бидейки заченато в такъв момент, ще се появи с подобни задачи. Печеленето на пари и материалното ще бъдат основен приоритет в живота му.

Ако родителите са пред развод и детето стане причината да се съберат, тогава важна тема в живота му ще бъдат отношенията – през целия си живот ще изяснява отношенията си с любимия човек. И колкото по-сложни са били отношенията между родителите, толкова по-труден ще бъде този път за него.

Ако родителите мечтаят за друго общество, искат да изградят нов свят, то в тяхното семейство ще се роди бунтар, който винаги ще е против съществуващите порядки и ще отстоява нов начин на живот.

В смесен брак ще се появи дете, чийто приоритет в живота ще бъде обединението и разрешаването на междунационални и междурасови противоречия. То ще трябва да преодолява конфликти, породени от неразбирането между хората заради културни и религиозни различия.

Всичко това, с което са заети мислите на родителите на дълбоко ниво, независимо дали е осъзнато или не, определя бъдещето на детето. Затова е важно, освен за добрата физическа форма, да се следи още по-внимателно за психическото състояние.

Подготовката за зачеването на дете започва няколко години преди неговото раждане. Колкото по-прости са стремежите на родителите, толкова по-малко усилия и вътрешна работа са необходими за появяването му на бял свят. И когато по-голямата част от човечеството е заета с увеличаване на материалните блага, е много лесно да се появят на земята деца с такива стремежи – тук вече са създадени всички условия за тяхното по- нататъшно развитие. Но ако искате да се роди дете с потребности и желания на друго ниво, трябва много работа.

Например, когато мислите на родителите са заети с това как по-умело да измамят съседа си или другите хора, е сложно да се роди честно дете. На него ще му е трудно да оцелее в такова обкръжение. По-скоро ще се появи същият тарикат, желаещ да измами всички около себе си. Но ако в това същото семейство има потенциал за промяна или родителите просто са „забравили“ кои са всъщност, тук може да се роди дете, което със своите въпроси и съществуването си ще им напомня за тяхната истинска природа.

Ако детето, което трябва да се появи, има задача да реализира по-висши цели, няма да му е много лесно да намери подходящи родители. Обикновено хората помъдряват след достигането на 40 години, но тогава пък чисто физиологичната възможност значително намалява. Затова понякога детето се ражда при млади родители, но го възпитават баби и дядовци, които му дават по-мъдър мироглед. Такива деца също така може да са трети или четвърти в семейството – това е време, когато родителите вече са се справили с материалните проблеми, преодолели са противоречията в отношенията си и вече имат други приоритети – например, творческа реализация. И тогава при тях може да се появи бъдещ художник или музикант.
Ако родителите мислят за това как да реализират своя вътрешен потенциал, то в детето вече е заложено знанието как да го направи. Дори и да се наложи да премине през определени трудности, развитието на творческия потенциал ще определя живота му.

Статията продължава на следващата страница

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Pages: 1 2

18,061 преглеждания

Comments are closed.