Минитортили с праз и скариди
Празът, както и повечето от неговите лучени роднини, много лесно се съчетава с естествено сладките скариди, като с пикантността си допълва обсебващия им морски аромат.
Необходими продукти за 4 порции
4 кори за баница
3 с. л. масло
4 яйца
1 стрък праз, нарязан на тънки кръгчета
200 г обелени скариди
2 с. л. копър, ситно нарязан
2 средни сварени картофа, нарязани на тънки кръгчета
сол
пипер
Начин на приготвяне
1. Корите за баница се нарязват на квадратчета с размер 10 х 10 см. Всяко се намазва с четка със стопено масло и се слепват по 4. Слагат се в намаслени форма за мъфини като купички.
2. В останалото масло се задушава празът за 4-5 мин. на умерен огън, добавят се скаридите и солта и пипера. Разбъркват се 2-3 мин., ако са сурови, и 1 мин., ако са сварени.
3. Към скаридената смес се добавят кръгчетата картофи и разбитите яйца. Сместа се сипва в купичките от кори за баница. Пекат 15 – 20 мин. на 170˚ С или докато се зачервят.
Рецептата ни е любезно предоставена от сп. „Меню“.
1,086 преглеждания