Меденки любимки
Продукти:
300 гр. мед, 200 гр. масло, 2 яйца, 1 ч. л. сода бикарбонат, 500 гр брашно, ½ ч. л. карамфил,
1 ч. л. канела, 1 ч.л. индийско орехче, 1 ч.л. джинджифил
за бяла глазура: 50 мл кокосова сметана, 100 гр. кашу, 2 с.л. кокосово масло, какао, цветна заха или кокосови стърготини за поръсване.
Приготвяне:
Пресейте брашното и содата, оформете кладенче и сипете в него предварително разбърканите мед и масло. Замесете средно твърдо тесто. Разточете кора с дебелина половин сантиметър. Изрежете сладки с избрани формички. Изпечете ги в умерена фурна. След като изстинат, ги намажете с глазура. Трябва да ги направите няколко дни предварително, за да имат време да отлежат и омекнат. От това тесто можете да изрежете и големи коледни сладки, които да изрисувате отгоре с цветна глазура.
За бялата глазура: Смелете кашуто на брашно и го смесете с останалите съставки. Разбийте ги с миксер или блендер. Декорирайте сладките с цветна захар, какао или любимата ви украса.
Рецептата е от книгата “Празнична кухня” от издателство Колхида
3,404 преглеждания