Малкият Николà с две нови книжки

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Cover-Panika-v-muzeya

От понеделник по-малкият Николà и неговото щуро обкръжение отново се завръщат в полезрението на българските деца с нови две книжки за най-малките, благодарение на издателство Colibri.

Паника в музея“ приканва читателя да посети музея с Николà и приятелчетата му. Там всичко върви по мед и масло до момента, в който децата не решават да си поиграят на криеница. Забавна история, в която Николà и неговата банда се опасяват, че са направили невероятна глупост.

Cover-Losh-kysmet-za-lyubimetsa-na-uchitelkata

Лош късмет за любимеца на учителката“ ще пренесе малчуганите в най-немирната класна стая. Учителката на Николà е болна. Когато децата виждат кой ще я замества, те са ужасно изненадани, но изненадите тепърва предстоят! Едва ли някой си е представял, че любимецът на учителката ще се окаже най-лошият ученик в целия клас.

Поредицата „Николà за най-малките“ e от четиринадесет заглавия за малкия Николà е предназначена за малчугани, които правят първи стъпки в четенето. Книжките са леки, възхитително забавни, съпроводени с талантливи цветни илюстрации, пригодени за психиката на най-малките! Историите са подходящи за дечица, които се учат да четат – в предучилищна възраст или в детската градина. Авторите са адаптирали разказите за знаменития герой на хумориста Рьоне Госини, но за разлика от оригиналите, където повествованието се води от името на Николà, тук то е обективизирано и наситено с пряка реч.

Приключенията на Николà и неговите щури приятелчета се развиват в реалния детски свят – забравете за магии, чародеи и духове! От друга страна, историите са рядък пример за мил хумор и автентичен досег с невинната омая на детството. Наред с момчетата в много от случаите се изявяват и две очарователни девойки: Луизет и Мари-Едвиж. Като цяло поредицата отговаря на всички изисквания, за да бъде включена за изучаване в детски предучилищни подготвителни групи.

Преводът на книжките е на Румяна Маркова.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1 242 преглеждания

Comments are closed.