Little Friends – любов и светлина за най-малките с метода Монтесори

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

14494831_333200400346413_8402911861979142156_n

Разположена в сърцето на София, уютната Монтесори къща Little Friends предлага целодневни грижи за деца от 3 до 5 годишна възраст. Там, малките палавници, обградени с много любов, търсят, откриват, проучват и научават най-интересното от Света.

Ако вашето дете е на възраст от 3 до 5 години Little Friends е идеалното място за него, защото там наред с Метода Монтесори, специалистите, работещи с децата, практикуват успешно и „Науката, която не пропуска сърцето” – сугеспопедията. Практиката на специалистите от Little Friends цели всяко дете да постигне щастие, любов и хармония по едни ненатрапчив и естествен начин за цял живот.

В Little Friends всяко дете има възможността и свободата само да избира темпото на работа и материята за проучване и изследване. Игрите са заложени като ежедневна част от процеса на развитие и израстване. Децата в Little Friends изучават английски език чрез сугестопедия. Един доказал във времето си високоефективен метод на обучение!

Тук децата творят с ръцете, но най-вече със сърцето, изучават и откриват света, научават се да разказват, пишат, съпреживявят. По напълно естествен начин малките деца се научават да създават вълшебства и чудеса с помощта на метода на Д-р Мария Монтесори, а придобитите знания оставят трайни следи в съзнанието за цял живот.

За Мария Монтесори днес знаем много – тя е първата дипломирана лекарка в Италия през 1896г., професор по антропология в университета в Рим през 1904г; психолог и философ.

Нейният възпитателен метод поставя детето в центъра на Вселената. Чрез многобройни изследвания в практиката си, тя достига до същността на детските потребности. Наблюдението, което Д-р Монтесори извършва, й показва, че децата са като абсорбираща машина – винаги имат нужда от нови знания. Открива, че моделът на поведение при малките деца е универсален и не се влияе от културни или други различия. Именно върху тези модели на поведение са базата, върху която се гради човешката цивилизация.

Д-р Монтесори търси и намира естествения модел за развитие от самото раждане. Нейният метод е адаптиран пряко към това, детето да се концентрира с ентусиазъм и да расте в среда, изпълнена с много емоции и разнообразни преживявания. То придобива хармония в движението и свобода в ежедневните дейности.

Децата, които растат в Монтесори среда се развиват по различен и уникален начин.  Те са много по-независими в сравнение със своите връстници, работят по-концентрирано и са в хармония със себе си и с околните.

13901584_312211512445302_3749760290311183164_n

Наред с методът Монтесори в Little Friends успешно се прилага и методиката на сугестопедията. Тя се основава на първо място на любовта към човешкото създание! Според основното схващане това е обучение без команди. Децата са свободни да участват в игри и други дейности по време на обучението, както и в редица работилници, което включва възпитание за красота, уважение и човещина в учебния процес. Наука, издигнала в култ сърцето, което помни всичко за цял живот.

Всеки ден с Little Friends е специален за и незабравим за всяко дете, защото там то ще бъде посрещнато с любов, доверие, уважение и мъдрост, които веднъж посяти в сърчицето му, ще поникнат и израснат, за да разпръскват светлина по пътя цял живот!

Още ли се чудите на кого да поверите малките си любознайковци?

Little Friends ви очаква с нетърпение и любов!

снимки от Фейсбук страницата на Little Friends.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,367 преглеждания

Comments are closed.