Лимонена риба (12 месеца плюс)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Тази рецепта е идеалната „основна” рецепта за приготвяне на риба с лимон – класиката в жанра.

Продукти:

1/3 чаша масло

2/3 лимон, изстискан на сок

¾ ч.л. сол, черен пипер и сушен магданоз на вкус

2 скилидки чесън, намачкани

4 филета бяла риба

Загрейте предварително фурната на 175 С. Разтопете маслото в един средно голям тиган на средна температура. Смесете с лимоновия сок, солта и останалите подправки. Оставете да заври и дръжте върху котлона 10 мин., като разбърквате постоянно, до сгъстяване.

Върху хартия за печене наредете филетата и покрийте с ½ от масления сос, поръсете с подправки по желание (най-подходящ е лимоновият пипер). Увийте във фолио.

Печете 15 до 20 минути, докато месото омекне и лесно се разделя на слоеве с вилица. При сервиране полейте готовите филета с останалия сос.

Не забравяйте да се консултирайте с педиатъра си относно твърдата храна и рисковете от алергия за бебето ви. Приятен апетит!

Виж всички рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

887 преглеждания

Comments are closed.