Лесен сладкиш с пресни ягоди
Кога ако не сега е време да похапнете пресни ягоди или нещо вкусно, приготвено с тях.
Рецептата, която ви предлагаме е подходяща за следобедна закуска на деца над 3-годишна възраст, които вече консумират ароматния плод.
Освен пресните ягоди, в сладкишът има сирене рикота и малко захар, което го прави подходящ за подрастващия детски организъм.
Необходими продукти:
1 пакет бисквити Закуска или 2 пакета Роден край
125 гр. меко краве масло
250-300 гр. рикота
250 мл. сладкарска сметана
75 гр. пудра захар
250 гр. ягоди
Начин на приготвяне:
Бисквитите и маслото смелете в блендер до хомогенна смес, половината, от която разстелете в покрита със сладкарска хартия тавичка. Охладете за около 30 минути в хладилник.
Сиренето рикота заедно с пудрата захар разбийте с миксер на пухкав крем, а в друг съд сладкарската сметана. Смесете двата крема като ги разбъркате на ръка като добавяте постепенно сметаната към сиренето. Изсипете половината крем върху стегналия в хладилника бисквитен блат. Наредете върху пласта крем нарязани половинки ягоди. След това покрийте ягодовия слой с останалия крем. Най-отгоре разпределете останалата половина от бисквитената смес.
Приберете сладкиша до сервирането му в хладилника. Преди да поднесете, декорирайте с още ягоди.
Можете да приготвите това ягодово изкушение на порции в отделни десертни купички или чаши.
*Вместо рикота, можете да използвате безсолна извара.
12,095 преглеждания