Лесен пай с тиквички
Продукти:
2 суп. лъж. масло
4 чаши тънко нарязани кръгчета тиквички
2 суп. лъж. наситнен магданоз
1/2 ч. лъж. сол
1/2 ч. лъж. черен пипер
1/4 ч. лъж. чесън на прах (или счукана скилидка)
босилек
риган
2 добре разбити яйца
1 бутер-тесто
2 чаши сирене – моцарела, краве сирене или др.
2 ч. лъж. горчица
Стъпка 1
Загрейте фурната на 200 гр. Разтопете маслото на средна температура, добавете тиквичките и лука. Гответе около 6 до 8 минути, поръсете с магданоз, сол, пипер, чесън, босилек и риган.
Стъпка 2
В голяма купа смесете разбитите яйца със сиренето. Добавете сготвените зеленчуци и внимателно разбъркайте.
Стъпка 3
Разстелете тестото, надупчете го на няколко места.
Отгоре изсипете сместа, наръсете с горчица.
Стъпка 4
Гответе между 18 до 22 минути.
10,248 преглеждания