• No categories

Леко, вкусно и нисковъглехидратно меню, точно като за след празници

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Крем супа от гъби с праз лук и сметана

supa

Продукти:

200 грама пресни гъби шийтаке
1/2 стрък праз лук
600 мл топла вода
5 супени лъжици готварска сметана
сол на вкус
прясно смлян черен пипер
масло
зехтин

Вида на гъбите не е от особено значение, шийтаке може да се замени с бели или кафеви печурки, челядинки или микс от тях. Праза може да замените с една глава стар кромид лук, а към него може да добавите и чесън.

Отстранете пънчетата на гъбите и ги измийте добре, нарежете ги на малки кубчета. Праз лука  накълцайте на тънки кръгчета и задушете заедно с гъбите в маслото и зехтина за 10-тина минутки. Добавете сол и залейте с топлата вода. Оставете супата да заври и оставете на котлона за още 10 минути. Отсранете тенджерата от котлона, пасирайте и овкусете с прясно смлян черен пипер, а преди да я сервирате добавете сметана.

Вижте рецепта за запеканка от зелен фасул с доматен сок и заливка

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Pages: 1 2 3 4

5,646 преглеждания

Comments are closed.