Коледни сладки с кафе
Необходими продукти:
½ чаша брашно
¼ чаша какао без захар
4 супени лъжици кафе еспресо
1 чаена лъжица бакпулвер
1/8 чаена лъжица сол
4 супени лъжици масло
2/3 чаша кафява захар
1 яйце
100 гр. тъмен шоколад, разтопен
1 лъжица мляко
Начин на приготовление:
В една купа сложете брашното, какаото, кафето, бакпулвера и солта. Отделно, разбийте маслото с кафявата захар, докато стане на пяна. След това прибавете яйцето и разбийте отново. Сложете и шоколада. Постепенно, прибавете и сместа с брашното. Разбийте, докато стане хомогенна смес. Изсипете сместа върху хартия за печене и оставете в хладилника за около 45 минути.
Загрейте фурната на 180 градуса. Разделете тестото на топки от по 2 см, които може да поръсите със захар. Печете ги около 12-14 минути, докато са още меки на пипане.
4,650 преглеждания