Коледни кравайчета
500 гр. брашно
7 гр. мая
200 гр мляко
1 чаена лъжичка сол
150 гр. кашкавал
150 гр. сирене
краве масло за намазване
1 жълтък за намазване
1-2 чаени лъжички ким.
От продуктите замесете по-твърдо тесто, разделете на четири топки и оставете в намаслена тава да втасат. След втасването разточете всяка топка на тънка кора, поръсете с разтопеното масло, кашкавала, сиренето и кима и навийте на руло. Поставете в намаслена тавичка. Повторете процедурата с останалите три топки.
Оставете ги отново за повторно втасване, след което намажете с разбития жълтък и печете в предварително загрята до 220 градуса фурна. След 15 минути намалете на 190 градуса и печете до готовност. Извадете рулата от фурната и след като изстинат ги нарежете на малки кравайчета.
Рецептите са от книгата “Празнична кухня” от издателство Колхида
3,735 преглеждания