• No categories

Кейк с череши

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

cheery_cake

Вече навсякъде по пазарите има череши и са много вкусни и сладки. Ние намерихме чудесна рецепта за кейк с череши, с който да зарадвате семейството и приятелите си по време на някой летен пикник или следобедно гости за чай или кафе.

Продукти:

–              200 г брашно

–              ½ чаена лъжичка канела

–              50 г захар

–              1 яйце

–              4 супени лъжици прясно мляко

–              85 г краве масло, разтопено

–              350 г сочни и добре узрели череши

–              Пудра захар за поръсване

–              Бакпулвер

За заливката:

–              25 обикновено брашно

–              ¼ чаена лъжичка канела на прах

–              25 г захар

–              25 г масло на стайна температура, на кубчета

Приготвяне:

Отнема между 55 мин. и 1 ч.

1.            Загрейте фурната предварително до 180C. Намазнете дъното на тава с диаметър 20 см (или квадратна 20/20 см), 5 см дълбока. Поръсете с брашно. Пресейте брашното за тестото, бакпулвера, канелата и захарта в купа. Направете кладенче. В него изсипете разбитите яйца, разтопено масло и мляко. Разбъркайте добре до получаването на гладка и плътна смес. Изсипете с лъжица в тавата и разстелете равномерно.

2.            Изчистете черешите от дръжките и от костилките с помощта на уред за махане на костилките (ако имате такъв), за да запазите плодовете цели. Разпределете ги равномерно върху тестото и леко ги притиснете.

3.            За заливката смесете  всички продукти в купа. С пръсти втрийте маслото, за да получите трошлива смес, а след това я месете, докато цялата смес не стане на трохи с размера на грахови зърна. Разстелете сместа върху кейка с черешите.

4.            Печете за около 35 минути, докато тестото от вътрешността се изпече – проверявайте с дървен шиш или клечка – ако излезе чиста, значи кексът е готов. Озвадете го и го поставете върху скара, за да се охлади леко. Когато е достатъчно изстинал, го отлепете с помощта на нож от стените на тавата и го извадете за да се охлади напълно върху решетката.

5.            За да има идеален вкус по време на пикника, кейкът трябва да бъде приготвен около 24 ч. предварително и да се върне в чистата тава, когато е напълно изстинал. Поръсете го щедро с пудрата захар и го увийте във фолио. Ако очаквате гости за следобеден чай или кафе – просто го поставете в красив поднос за сервиране и гостите ви ще бъдат впечатлени!

Още рецепти:

Rulo%20s%202%20pulneja_01  Руло с два пълнежа

keks%20s%20chereshi_76208128   Кекс с череши

Limonov%20mus%20copy   Лимонов мус

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

10,867 преглеждания

Comments are closed.