Къде бебетата плачат най-много и къде са най-спокойни

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

бебе

Бебетата във Великобритания, Канада, Италия и Холандия плачат най-много. Най-спокойни са новородените в Дания, Германия и Япония.

Това показва проучване на Университета в Уоруик, публикувано в Journal of Pediatrics и цитирано от агенция “Ройтерс”.

Британските психолози са направили метаанализ на данни за 8700 бебета в 28 държави, за да създадат първата по рода си универсална таблица за проверка за “нормалния” по продължителност плач в първите три месеца на детето.

Целта на учените е била да установят доколко са разпространените коликите в първите три месеца, пише в. “Гардиън”.

Най-много колики (дефинирани като състояние, което кара децата да плачат повече от три часа дневно поне три дни седмично) са имали бебетата във Великобритания, Канада и Италия. Докато датчанчетата и германчетата са имали най-малко.

Средно бебетата плачат два часа дневно в първите две седмици, в следващите няколко плачът постепенно се увеличава, докато достигне връх от два часа и петнадесет минути дневно на шестата седмица. След това дължината му спада до час и десет минути на третия месец.

“Бебетата по света се различават още от първите седмици в зависимост от това колко плачат”, коментира водещият проучването Дитер Волке. “Можем да се поучим от културите, в които бебетата плачат по-малко, включително да разберем дали това зависи от родителите или от фактори, свързани с бременността или с генетиката.”

Изследването сочи, че причините за различията между отделните държави могат да се дължат на социално неравенство, стил на родителство, начините, по които майките успокояват децата, или режима на хранене.

източник: www.dnevnik.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,966 преглеждания

Comments are closed.