Картофена салата с билки
Продукти:
– 1 кг картофи
– 400 мл пилешки бульон
– 1 глава чесън
– ½ чаша (обезмаслено) кисело мляко
– пресен копър
– пресен риган
– няколко стръка пресен лук (зелената част)
– 2 с.л. лека майонеза
– 2 с.л. зехтин
– сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета.
2. Сварете ги в бульона заедно с обеления чесън. Ако се налага добавете и малко вода. Внимавайте да не ги преварите и да станат на пюре. Когато са готови, ги извадете от водата и ги оставете да изстинат.
3. Нарежете на ситно копъра, ригана и перата на зеления лук. Оставете си няколко стръка копър и лук за украса. Смесете ги с майонезата, киселото мляко, зехтина и солта.
4. В купа изсипете картофите и ги залейте със соса. Внимателно разбъркайте. Украсете с копъра и перата от лук.
Вкусна идея: Ако имате орехови ядки, може леко да ги запечете на тиган и да поръсите готовата салата.
Още от нашите вкусни предложения:
3,516 преглеждания