• No categories

Карамелизирана макадамия

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

macadamia-caramel

Ще ви е необходимо:

– 100 гр. макадамия (или повече по желание)

– ½ чаена чаша захар (най-добре кафява)

– 2-3 лъжици мед

– ½ чаена лъжица масло

– Ванилия и канела

Ядките за запичат съвсем леко във фурната или на тиган. Захарта се карамелизира, слага се медът. Прибавят се ядките, които може да са цели или пък леко надробени. Прибавят се и маслото, ванилията и канелата. Все още горещата смес с ядките се изсипва в намазнен съд или най-добре – в хартия за печене. След като изстине, се натрошават леко по желание и се отделят.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

1,313 преглеждания

Comments are closed.