Кампанията „Подари приказна зимна ваканция“ събра над 200 деца

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

16

Специалното събитие „Подари приказна зимна ваканция“ събра над 200 деца и техните родители миналата неделя. Мероприятието е част от благотворителната коледна кампания на издателство Рива, която има за цел да подари коледно настроение на деца от 16 дома в цялата страна, чрез занимателните книжки от поредицата на издателството „Приказна зимна ваканция“.

Домакин на събитието бе софийската зала за събития „В парка“, където в продължение на два часа присъстващите имаха възможност да се потопят в съдържанието на книжките, предназначени за деца от три възрастови групи – от първи, втори и трети клас. Актьорите Екатерина Стоянова, Звезделина Костова и Теодор Софрониев, пресъздадоха разкази и стихчета  от поредицата в  артистичния „кът за приказни истории“, а в специално обособената арт работилница малчуганите се развихриха с приложенията от книжките, като изработваха празнични картички и играчки. Децата от вокална група „Палави ноти“ и детски фолклорен ансамбъл „Хоро“ повдигнаха коледния дух на присъстващите с тематични изпълнения на сцената.

Братята Атанас и Здравко Йончеви от издателство Рива, обявиха, че за да насърчат дарителството, всяка закупена и дарена книжка ще бъде на специална, по-ниска цена.

Кампанията продължава до 20 декември, като всички дарени книжки ще бъдат изпратени лично от издателството в домовете преди празниците.

10

Книжките „Приказна зимна ваканция“ са занимателни книжки на коледна тематика и съдържат стихотворения и разкази, задачи и упражнения по български език и математика, забавни задачи за оцветяване и довършване, творчески идеи за украса, малки подаръци и игри. Подтикват учениците да четат, учат, рисуват, решават загадки, изработват украса и подаръци. Всяка книжка съдържа 12 картонени приложения за ръчна изработка от децата. Автори на изданията са утвърдени педагози.

***

Домовете, включени в кампанията са:

ДДЛРГ „Констанца Ляпчева”, гр. Долна Баня

ДДЛРГ „Иван Кюле”, гр. Гоце Делчев

ДДЛРГ „Мария Луиза”, гр. Пловдив

Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи без увреждания „Паисий Хилендарски”, гр. София

Социални услуги за деца и семейства, гр. Роман

Комплекс за социални услуги за деца и лица с увреждания, гр.Роман

Комплекс за социални услуги, гр. Мездра

ЦНСТ  „Стражица” , гр.Стражица

Комлекс за Социални услуги, гр. Павликени

Център за обществена подкрепа „Промяна“, гр. Костинброд

ЦНСТ „Дом за нашите деца”, гр. Брезово

ЦНСТ „Пещера“, гр. Пещера

Дома за деца лишени от родителски грижи, гр. Средец

Училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца „Димитър Екимов“, с. Русаля

Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания, с. Кичево, гр. Варна

ДДЛРГ „Св.Иван Рилски“, гр.София

2

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,079 преглеждания

Comments are closed.