Какво трябва да направи всеки родител, преди да качи детето си в колата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

child safety01

За голямо съжаление, никой от нас не знае какво го очаква на пътя, когато потегля нанякъде с колата си. Когато пътуваме с децата обаче, ние трябва да сме още по-внимателни и да вземем всички възможни предпазни мерки, за да се чувстват те добре по време на пътуването, но и да пристигнем всички заедно живи и здрави там за където сме тръгнали, особено, когато пътуваме на далечни разстояния по време на празничните дни или семейните ваканции.

Ето какво е от особена важност да направим в името на живота на децата си, преди да потеглим.

Много често при пътни инциденти с автомобили, в които има деца пасажери, специалистите от Бърза помощ не могат да окажат истинска бърза помощ на засегнатите деца (ако те са твърде малки, за да могат да дадат нужната информация за себе си), ако родителите не са в състояние да дадат информация за децата си (тежко ранени са или са в безсъзнание). А бързината и адекватността на реакциите на парамедиците зависи от информацията, с която разполагат за пострадалите.

Ето защо от решаващо значение за спасяването на живота на деца, които са на възраст на която все още нямат лични документи, е да запишем личните им данни и друга важна информация на етикет, който да залепим на детското столче в колата.

Три съвета за безопасността на децата, които често пренебрегваме

Етикетът трябва да съдържа информация за пълните три имена на детето, дата на раждане, кръвна група, данни да алергия и/или друга важна медицинска информация, алергия към медикаменти, в това число и упойки, хронични заболявания,  а така също имената на двамата родители, телефон за връзка с близък роднина, различен от родителите, точен адрес.

Нещо толкова малко като усилие може да помогне на реаниматорите при всяка извънредна ситуация на пътя, да спасят човешки живот.

Попълването на етикет с подобна информация ще отнеме не повече от 2-3 минути, но наистина може да се окаже от решаващо значение за спасяването на човешки живот. Единственото нещо, което трябва да направите е да попълните информацията и да залепите етикета на гърба на столчето на вашето дете.

Не подценявайте тази грижа, защото благодарение на споделената информация спешните медици ще имат шанса да реагират бързо и адекватно, а от това зависи животът на вашето дете.

 www.practicalparenting.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

7,063 преглеждания

Comments are closed.