Какво прави майките специални?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

toddler-and-mother-k

Децата, а и не само те, приемат майките за даденост. Дори ние, които вече сме майки, продължаваме да мислим за тях като за нещо, което никой никога не може да ни отнеме.

Защото:

– Мама е винаги там, където очакваме. Независимо от нейните собствени ангажименти и нужди. Тя е до нас, ако ни е нужна прегръдка или рамо, на което да поплачем. Тя е приятелката, с която да отидем на шопинг и винаги е на разположение, ако ни потрябва детегледачка.

– Тя е човекът, които винаги ще подкрепи всяко наше решение, дори най-абсурдното. Дори това, че се преместих да живея на квартира с две 40-сет годишни жени, макар аз да бях едва на 18. Но тя ме разбра и тогава – просто търсех някаква независимост. Тя беше и човекът, който ме подкрепи, когато реших да се прибера у дома след три месеца.

– Въпреки, че вече съм на 30, тя продължава да се опитва да ме предпазва и знам, че би направила всичко по силите си, за да ми спести всяка емоционална или физическа болка. Е, понякога се престарава и напълно забравя, че съм на „попрището жизнено в средата“, но приемам нейната загриженост и високо я ценя, особено сега, когато вече имам свое дете.

Мама е наистина невероятна!

Моето дете е все още твърде малко, за да може да ми каже „страхотна“ майка ли съм за него, но съм сигурна, че ако всяка от нас се опита са влезе в кожата на собственото си дете, би могла да определи кои са онези неща, които ни правят единствени в очите на децата ни.

Ето моите причина да смятам, че ние сме наистина невероятни и достойни за детското възхищение:

– Тя ще забърше сополивото носле с радост и истинско удоволствие с ръкава си, ако кърпичките са свършили.

– Тя е единственият човек, който е готов да зареже всичко и да седне до теб на пода, за да гледате заедно любимия ти епизод на Зайчето Питър. За 13-ти път!

– Тя ще ти позволи да си отхапеш от нейното кексче, когато татко ти не ви гледа.

– Мама винаги ще те приюти в нейното легло през нощта, нищо, че след това няма да може да заспи до сутринта.

– Тя ще чисти многократно всеки ден, но въпреки това винаги ще се съгласява да си играе с теб, независимо, че  стаята отново ще е най-разхвърляното място на света, особено щом това те прави щастлив. Най-вече заради това!

– Тя ще продължава да ти чете любима книжка отново и отново, без да й омръзне.

– Тя няма да се ядоса или да ревнува, ако вместо в нея се сгушиш в татко ти. Не, за нищо на света!

– Тя никога няма да се срамува да показва пред другите какво те прави щастлив, дори ако това са неща като да издава животински звуци, да пее, макар и фалшиво, да танцува странно или да се превъплъти в кон, който ти с такава радост яздиш.

– Мама няма да ти се разсърди, ако изпуснеш връзката й с ключове върху клавиатурата на лаптопа й и така успееш да унищожиш важен документ върху който е работила през последните няколко дни. Най-много да те гушне и да те обяви за гений!

– Винаги ще ти даде последната си хапка от любимите й бисквити или всяка друга храна, различна от твоята.

– Тя без колебание ще се откаже от вечеря с чаша хубаво вино навън, ако ти имаш нужда от нея точно в този момент – било то, защото си неразположен или просто не ти се иска да се разделяте и плачеш безутешно.

– Нищо няма да я спре да те облече в смешен костюм и да ти направи хубави снимки, за да има какво да показва на бъдещото ти гадже!

– Ако е решила да те изведе навън, ще го направи с цената на всичко, дори ако се чувства толкова зле, че сякаш всеки момент ще умре.

– Мама ще ти даде четка за зъби и няма да има нищо против да й бъркаш в устата й или да забиваш малките си остри нокътчета в езика й, докато тя се опитва да измие твоите зъби. Е, така е честно, нали!

Адаптация

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

7,716 преглеждания

Comments are closed.