Как се прави ядково мляко – 4 лесни стъпки + рецепта за сладолед
Снимка: http://ohsheglows.com/
Основни съставки:
1 чаша сурови ядки, предварително накиснати във вода – Вижте повече информация за накисване на ядки и семена ТУК
2 1/2 чаши вода (или повече, зависи колко гъсто искате да се получи)
Начин на приготвяне:
- Отцедете и измийте ядките
- Изсипете ядките и водата в блендер
- Разбийте много добре
- Прецедете през марля или тензух
Млякото издържа 3-4 дни в затворен съд в хладилник. Можете да разнообразите вкуса му като добавите фурми, мед, канела. Или пък директно да добавите един банан и връзка магданоз и да го превърнете във вкусно смути за вас и детето ви.
Не изхвърляйте пулпата, можете да направите различни неща с тях като например веган сладолед:
Продукти:
100 гр. бадемов пулп
100 мл. кокосово мляко
2-3 суп. лъж. кафява захар
100 мл. кафе
1 суп, лъжица сироп или ликьор по вкус
Смесете всички продукти и оставете за няколко часа във фризера. Преди сервиране декорирайте с какао, бисквитки или плодове 🙂
3,578 преглеждания