• No categories

Как се прави ядково мляко – 4 лесни стъпки + рецепта за сладолед

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

homemade-almond-milk-0986_thumb

Снимка: http://ohsheglows.com/

 

Основни съставки: 

1 чаша сурови ядки, предварително накиснати във вода – Вижте повече информация за накисване на ядки и семена ТУК 

2 1/2 чаши вода (или повече, зависи колко гъсто искате да се получи)

Начин на приготвяне: 

  1. Отцедете и измийте ядките
  2. Изсипете ядките и водата в блендер
  3. Разбийте много добре
  4. Прецедете през марля или тензух

Млякото издържа 3-4 дни в затворен съд в хладилник. Можете да разнообразите вкуса му като добавите фурми, мед, канела. Или пък директно да добавите един банан и връзка магданоз и да го превърнете във вкусно смути за вас и детето ви.

Не изхвърляйте пулпата, можете да направите различни неща с тях като например веган сладолед:

Продукти:

100 гр. бадемов пулп

100 мл. кокосово мляко

2-3 суп. лъж. кафява захар

100 мл. кафе

1 суп, лъжица сироп или ликьор по вкус

Смесете всички продукти и оставете за няколко часа във фризера. Преди сервиране декорирайте с какао, бисквитки или плодове 🙂

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,578 преглеждания

Comments are closed.